20 Νοε 2016

Τα παλαιότερα αυτοκίνητα που παράχθηκαν μέχρι τις μέρες μας - Μέρος 2ο

Στο 2ο μέρος του άρθρου μας (το πρώτο μέρος θα το βρείτε εδώ) συνεχίζουμε την παρουσίαση αυτοκινήτων που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον συνηθισμένο κύκλο παραγωγής των 6-8 χρόνων και παράγονται στις μέρες μας ή έχει διακοπεί πρόσφατα η παραγωγή τους. Ας πάμε λοιπόν να δούμε μαζί αυτούς τους Μαθουσάλες της αυτοκίνησης!




Lada Niva (1977-)


To Niva είναι ένα πολύ γνωστό 4Χ4 αυτοκίνητο ιδιαίτερα δημοφιλές για τις εκτός δρόμου του δυνατότητες και συνάμα την προσιτή του τιμή. Η παραγωγή του στην τότε Σοβιετική Ένωση άρχισε το 1977. Από τότε έχει υποστεί κάποιους περιορισμένης μορφής ανασχεδιασμούς κρατώντας όμως τα βασικά χαρακτηριστικά του αμαξώματος ανέπαφα. Οι κινητήρες του φυσικά έχουν αλλάξει αρκετές φορές από την έναρξη της παραγωγής του για να ανταπεξέρχονται στους εκάστοτε περιορισμούς εκπομπών ρύπων. Τελευταία παρουσιάστηκε το νέο Lada Niva, δεν γνωρίζουμε ωστόσο αν η παραγωγή του υπάρχοντος θα τερματιστεί.  

Lada Nova (1980-)


Άλλος ένας  "μαθουσάλας" από το πρώην ανατολικό μπλοκ. Η παραγωγή του άρχισε το 1980 στην πρώην Σοβιετική Ένωση, οι ρίζες του όμως ξεκινούν από πολύ παλιότερα, το.. 1966 καθώς το μοντέλο αποτελεί μια επανασχεδιασμένη εκδοχή του Fiat 124. Η παραγωγή του σταμάτησε στην Ρωσία το 2012, ωστόσο συνεχίστηκε (ίσως) μέχρι και σήμερα στην Αίγυπτο.

Suzuki Alto Mk2 (1984-)


Η δεύτερη γενιά του Suzuki Alto παράχθηκε στην Ιαπωνία από το 1984 ώε το 1988. Ωστόσο, η παραγωγή του συνεχίστηκε στην Κίνα μέχρι το 2013. Στην Ινδία ωστόσο, το μοντέλο παράγεται ακόμα και σήμερα με την ονομασία Maruti 800. Και στην περίπτωση αυτή το μοντέλο έχει υποστεί κάποιους περιορισμένης έκτασης ενεσχεδιασμούς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του. Οι κινητήρες του πληρούν τις προδιαγραφές Euro IV.

Η συνέχεια στο τρίτο μέρος

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...