5 Ιαν 2017

Οι πέντε σημαντικότερες καινοτομίεςπου εμφανίστηκαν το 2016 στην αυτοκίνηση

Το 2016 ήταν μία πολύ παραγωγική χρονία όσον αφορά τις τις καινοτομίες που εμφανίστηκαν τόσο σε αυτοκίνητα παραγωγής, όσο και σε εκθεσιακά πρότυπα. Στο άρθρο αυτό εστιάζουμε στις σημαντικότερες από αυτές που κατά τη γνώμη μας συνεισφέρουν το μέγιστο στην αυτοκίνηση και εμφανίστηκαν τη χρονία που μας πέρασε.

Μετά από μια εκτενή έρευνα που κάναμε στο carblogger.gr , καταλήξαμε στις σημαντικότερες καινοτομίες που εφμανίστηκαν τη χρονιά που μας πέρασε στην αυτοκίνηση 

Ο κινητήρας χωρίς εκκεντροφόρους από την Koenigsegg


Για πάνω από 100 χρόνια οι κινητήρες εσωτερικής καύσης οι βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής άνοιγαν και έκλειναν με τη χρήση εκκεντροφόρου. Στον επαναστατικό κινήρα της Koenigsegg, η λειτουργία αυτή επιτυγχάνεται με πεπιεσμένο αέρα καταργώντας τη χρήση του εκκεντροφόρου. Αποτέλσμα αυτού είναι η ελεχιστοποίηση των απωλειών λόγω τριβών, η κατάργηση ενός συνόλου από μηχανικά μέρη στον κινητήρα, μεγάλο κέρδος σε ισχύ και ροπή και παράλληλα μείωση της κατανάλωσης.

Η τεχνολογία Car Talk της Mercedes E-Class



Κάποιοι προέβλεπαν ότι σε μερικά χρόνια τα αυτοκίνητα θα επικοινωνούν μεταξύ τους ανατλλάσοντας πληροφορίες σχετικά με την κίνηση, κίνδυνο ατυχήματος κλπ. Η Mercedew ωστόσο εξόπλισε την E-Class με ένα εξελιγμένο σύστημα όπου το αυτοκίνητο στέλνει μέσω δικτύου 4G πληροφορίες για την κίνηση σε ένα server της εταιρίας την οποία μπορούν να μοιραστούν οι υπόλοιποι κάτοχοι E-Class. 

Η εντυπωσιακή αναβάθμιση στην αυτονομία των αυτοκινήτων της Tesla


Ένα από τα πολύ σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι αυτό της αυτονομίας. Κανένας δεν επιθυμεί να αγ΄χωνεται με την αυτοκνομία των 150-200 χιλιομέτρων που προσφέρει το μέσο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Έτσι η Tesla εργάστηκε σε αυτό το κομμάτι και πορσφέρει πλέον αναβάθμιση της μπαταρίας του Model S με την οποία πετυχαίνει πλέον αυτονομία 315 μιλίων (505 χιλιομέτρων). Έτσι, το Model S είναι το πρώτο ηλακτρονκίνητο που σπάει το φράγμα των 300 μιλίων σε αυτονομία.

Volvo XC90: Το αυτοκίνητο που φρενάρει στις διασταυρώσεις προλαβαίνοντας ενδεχόμενη σύγκρουση
 


Η Volvo εισήγαγε πρώτη στο μοντέλο της XC90 τη δυνατότητα ελέγχου μιας διασταύρωσης για αυτοκίνητα που τη διασχίζουν. Σε αχνίνευση πιθανής σύγκρουσης, το σύστημα φρενάρει το αυτοκίνητο.

Tesla Model S: Αυτοκίνητο που οδηγείται μόνο του στην παραγωγή

 
Παρόλο που η Google παρουσίασε το πρώτο αυτοκινούμενο αυτοκίνητο, η Tesla τον Ιανουάριο του 2016 ενσωμάτωσε στο Model S, την δυνατότητα να κινείται αυτόνομα σε αυτοκινητόδρομο.
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...