22 Σεπ 2017

Τα αυτοκινητα με τα οποία προκληθηκαν τα περισσότερα θανατηφορα στις ΗΠΑ

Ενα πολυ σοβαρο κριτηριο αξιολογησης ενος αυτοκινητου ειναι η παθητικη του ασφαλεια, κατι το οποιο πολλοι απο εμας αγνοουμε. Στο αρθρο αυτο θα παρουσιασουμε τα μοντελα με τα οποια σημειωθηκαν οι περισσοτεροι θανατοι σε αυτοκινητιστικα ατυχηματα στις ΗΠΑ. Αρκετά από αυτά τα βλέπουμε και στους ελληνικούς δρόμους!


Ο σημαντικοτερος ρολος του Ινστιτουτου Οδικης Ασφαλειας των ΗΠΑ (IIs) ειναι να προστατευει τον καταναλωτη ελεγχοντας την ασφαλεια στο οδικο δικτυο αλλα και στα αυτοκινητα που κυκλοφορουν στους δρομους των ΗΠΑ. Ο οργανισμος αυτος συμφωνα με τις πηγες που βρηκαμε στο carblogger.gr εκδιδει στατιστικα με τα θανατηφορα ατυχηματα που εχουν σημειωθει ανα ενα εκατομυριο αυτοκινητα για καθε μοντελο. Μεσα απο τα πιο προσφατα (2015) στατιστικα αυτα προεκυψαν τα αυτοκινητα-καρμανιολες που θα παρουσιασουμε παρακατω.


10. Nissan Cube 

Με το ιδιομορφο αυτοκινητο της Nissan εχουν σημειωθει 66 θανατοι ανα 1,000,000 αυτοκινητα.

9. Ford Focus


Με το focus εχουν σημειωθει 70 θανατοι ανα 1,000,000 αυτοκινητα. Εντυπωσιακο εδω ειναι οτι τα 55 απο εχουν σημειωθει στη σενταν εκδοχη του!

8. Honda Civic


Με το ομορφο αυτοκινητο της honda εχουν σημειωθει 76 θανατοι.

7. Chevrolet Silverado


Μπορει γενικα τα μικροτερα αυτοκινητα να μην ειναι τοσο ασφαλη, ωστοσο ση λιστα μας βλεπουμε και το θηριωδες Chevrolet Silverado να βρισκεται στην 7η θεση με 76 θανατους ανα 1,000,000 αυτοκινητα.

6. Chevrolet Camaro 


Στην περιπτωση του Chevrolet Camaro μπορει να μην φταιει τοσο πολυ η αυτο καθαυτο το αυτοκινητο αλλα οι οδηγοι του που ειναι λατρεις της ταχυτητας. Ετσι με το μοντελο αυτο εχουν σημειωθει  80 θανατοι ανα 1,000,000 αυτοκινητα

5. Hyundai Accent Coupe 


Με το μικρο κουπε της Hyundai εχουν σημειωθει 86 θανατοι ανα 1,000,000 αυτοκινητα.

4. Chevrolet Aveo 


Αλλο ενα μικρο αυτοκινητο στη λιστα μας με το οποιο εχουν σημειωθει 99 θανατοι.

3. Hyundai Accent Sedan 

Οπως και στο Ford Focus, ετσι και στην περιπτωση του Accent οι περισσοτεροι θανατοι σημιωθηκαν με το σενταν μοντελο, οι οποιοι ανηλθαν στους 120.

2. Nissan Versa 


Γνωστο στη χωρα μας ως Nissan Tiida. Με το συγκεκριμενο μοντελο εχουν σημειωθει 130 θανατοι.

1. Kia Rio 

Λιγο πολυ αναμενομενο το προηγουμνης γενιας Kia Rio στη λιστα αυτη καθως μοιραζεται το ιδιο δαπεδο με το Hyundai Accent που το συναντήσαμε πιο πάνω στη λίστα μας. Το συγκεκριμενο μοντελο εχει την πρωτια καθως με αυτο εχουν σημειωθει ..149 θανατοι ανα 1,000,000 αυτοκινητα.

Πηγη: gearheads.org

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...