1 Μαΐ 2018

Οι Lamborghini του σχεδιαστή Giugiaro που δεν δημιουργήθηκαν ποτέ

Όσοι είναι φανατικοί φίλοι του αυτοκινήτου, σίγουρα γνωρίζουν τον σχεδιαστή αυτοκινητων Giorgio Giugiaro που έχει ανακηρυχθεί ως σχεδιαστής του 20ου αιώνα. Ο Giugiaro, παρόλο που έχει σχεδιάσει αυτοκίνητα για πολλούς και διάφορους κατασκευαστές, δεν είδε κανένα σχέδιο του να υλοποιείται από την Lamborghini! Στο άρθρο αυτό θα δουμε στο carblogger.gr όλες τις σχεδιαστικές προτάσεις του φημισμένου σχεδιαστή για τη Lamborghini που δεν είδαν ποτε τη γραμμή παραγωγής.

Ο Giorgio Giugiaro ασχολείται με το σχεδιασμό αυτοκινήτων από 17 ετών με την πρώτη του εργασία να είναι στα σχεδιαστήρια της Fiat το 1955. Στη συνέχεια πέρασε από τα στούντιο των οίκων Bertone και Ghia μέχρι το 1968 που δημιούργησε το δικό του σχεδιαστικό οικο με το όνομα Ital design. 
Μερικά από τα πιο γνωστά αυτοκίνητα που δημιούργησε ήταν τα De Tomaso Magusta, Alfa Romeo Alfasud, VW Golf Mk1, Lotus Esprit, Maserati Bora, Fiat Punto Mk1, Lancia Delta Mk1 και πολλά άλλα. 
Στη πορεία του ως σχεδιαστής αυτοκινήτων, πότε δεν έχει επιλεχθεί κάποιο από τα σχέδια του να υλοποιηθεί από την Lamborghini, παρόλο που κατά καιρούς είχε κάποιες πολύ αξιόλογες σχεδιαστικές προτάσεις για τον Ιταλό κατασκευαστή υπεραυτοκίνητων. Στο carblogger.gr συλλέξαμε όλες αυτές τις προτάσεις και σας τις παρουσιαζουμε με χρονολογική σειρά.

1963 Lamborghini concept


Η σχεδιαστική αυτή πρόταση δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή όντας εργαζόμενος στον οίκο Bertone. Αφορούσε μια πρόταση για το πρώτο αυτοκίνητο της φίρμας. Ωστόσο ο Ferrucio Lamborghini απέρριψε το σχέδιο καθώς δεν επιθυμούσε αρχικά κάποιο καντρομηχανο διθέσιο κουπέ. Τα σχέδια αυτά είχαν μείνει στο συρτάρι του σχεδιαστή μέχρι ο γιος του να αποφασίσει να το υλοποιήσει ως στατικό πρωτότυπο σαν δωρο για τα 70α γενέθλια του. Ωστόσο, φήμες λενε ότι ο Marcello Gantini ο σχεδιαστής της Lamborghini Miura είχε δει το σχέδιο αυτό και είχε επιρροες από αυτό, καθώς η Miura έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με αυτό.

1982 Lamborghini Marco Polo


Το εικονιζόμενο πρωτότυπο παρουσιάστηκε το 1982 και όπως φαίνεται και από την εικόνα δεν είχε την επιθετική σχεδίαση των λοιπών αυτοκινητων της Lamborghini. Αποτέλεσε μια σχεδιαστική πρόταση για ένα μοντέλο με ηπιότερη γραμμή που να επικεντρώνει περισσότερο στην αεροδυναμική.

1995 Lamborghini Cala


Το Cala ηταν μια ακόμη σχεδιαστική πρόταση από τον οίκο του Giugiaro την Ital design που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το 1995. Το πρωτότυπο σε αντίθεση με τα προηγούμενα ήταν πλήρως λειτουργικό έχοντας έναν κινητήρα V10 400 ίππων και ήταν μια πρόταση για την αντικατάσταση της πιο προσιτής Lamborghini της Jalpa. Ωστόσο παρολο που ο αυτοκινηστικος τύπος υποδέχθηκε με ένθερμα σχόλια το πρωτότυπο, η Lamborghini δεν αποδέχθηκε την πρόταση.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!λ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...