22 Αυγ 2018

Το να έχεις ένα supercar, δεν είναι τόσο συναρπαστικό, όσο φαίνεται!

Σίγουρα η ιδιοκτησία ενός supercar είναι πολύ cool. Τραβάς την προσοχή παντού (και ειδικότερα του "ωραίου φύλου"), απολαμβάνεις ταχύτητα και κράτημα σε υπερθετικό βαθμό και κάνεις τους άλλους να σε ζηλεύουν καλό- και κακοπροαιρετα. Στο άρθρο αυτό στο carblogger.gr θα μιλήσουμε για τις δυσκολίες που συνεπάγεται η κατοχή στην καθημερινή ζωή, δυσκολίες που μόνο αυτονόητες δεν είναι.


Έτσι, για όλους εμάς που έχουμε ονειρευτει μια Ferrari, Porsche, Lamborghini, Pagani ή Mclaren κάτω από το σπίτι μας, αναφέρουμε τι συνεπάγεται η κατοχή του στην καθημερινή ζωή σύμφωνα με το businessinsider.com.

1. Είναι απίστευτα χαμηλά.

Λόγω του ότι τα supercars σχεδιαστηκαν για να πιάνουν εξωπραγματικές ταχύτητες, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο έδαφος για το βέλτιστο κράτημα και αεροδυναμική. Αυτό μπορεί να δώσει πολύ πόνο στον ιδιοκτήτη του όταν περνά από ένα όχι και τόσο ποιοτικό οδόστρωμα.

2. Έχουν εξωπραγματική ισχύ.

Στα σύγχρονα supercars όπου η ισχύς ειναι άνω των 300 ίππων είναι αδύνατο να αξιοποιησει κάνεις στο 99.9% των περιπτώσεων τη δύναμη αυτή χωρίς δυσάρεστες συνέπειες για την ασφαλεια του ιδιοκτητη αλλά και των ανθρωπων  που βρισκονται τριγύρω. Η τεράστια κατανάλωση, ενα μικροτρακάρισμα, ή μια κλίση για υπερβολική ταχύτητα είναι ίσως η πιό ανώδυνες συνέπειες.

3. Θέλουν μια περιουσία για να επισκευαστούν.

Ακόμη και ένα απλό τρακάρισμα με ένα supercar συνεπάγεται κόστος επισκευής αρκετών χιλιάδων ευρώ! Έτσι, εκτός από το ασύλληπτο κόστος κτήσης τους, τα supercars απαιτούν επίσης και εξωπραγματικό κόστος επισκευής αλλά και συντήρησης.

4. Είναι εντελώς άβολα.

Τα supercars είναι κατασκευασμένα για να προσελκύουν το μάτι με τη σχεδίαση τους και για να κινούνται με απίστευτες ταχύτητες. Έτσι, η λέξη πρακτικότητα είναι κάτι που απασχολεί ελάχιστα τους κατασκευαστές τους. Για να εισέλθετε σε πολλά supercars θα χρειαστείτε ευλιγυσια ενός γιόγκι! Οι αναρτήσεις τους επίσης είναι πολύ σκληρες, οπότε ο όρος "άνεση" είναι άγνωστη λέξη! Ένα άλλο χαρακτηριστικο τους είναι ότι είναι ολα πολυ χαμηλά οπότε η οδήγηση στην κίνηση της πόλης ειναι..εφιάλτης! Η ορατότητα επίσης είναι πολλές φορές ειδικά πίσω μηδαμινή, οπότε το παρκάρισμα αποτελεί πονοκέφαλο.
5. Πότε δεν θα ειστε μόνος.

Όπου και να αφήσετε το supercar σας όλο και κάποιος άγνωστος θα σας πλησιάσει αρχίζοντας ρωτάει για το "μωρό" σας. Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη αρνητικό αν είστε κοινωνικός ή αν έχετε χρόνο. Όμως κάθε άνθρωπος θέλει κάποιες φορές να περνάει απαρατήρητος μη έχοντας τα βλέμματα στραμμένα πάνω του.

6. Τα supercars δεν πρέπει να είναι βρώμικα

Σαν κάτοχος ενός supercar σίγουρα θα πιάσετε τον εαυτό σας να το σκουπίζει κάθε φορά που θα βλέπετε μια βρωμια. Θα θέλετε να έχετε το μονάκριβο σας αυτοκίνητο σε κατάσταση βιτρίνας. Τι σημαίνει αυτό; Θα πρέπει να έχετε ένα γκαράζ για να το προστατεύσετ. Επίσης σημαίνει ότι θα πρέπει να το πλένετε συχνά, όχι όμως στο πλυντήριο αυτοκινήτων της γειτονιάς αλλά σε κάποιο εξειδικευμενο πλυντήριο κάτι που σημαινει..money

7. Δεν θα σταματάτε να το κοιτάζετε.

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να σταματήσετε να το χαζεύετε το..κελεπουρι σας! Είναι δυνατόν να έχετε μια Ferrari π.χ και να σταματήσετε να την κοιτάζετε; Θα το χαζεύετε με τις ώρες και θα το κοιτάζετε πολλές φορές αφού το παρκάρετε καθώς θα αμφιβάλλετε αν είναι καλή η θέση που επιλέξατε.

8. Χώρος αποσκευων; Ποιος Θανάσης;

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι ο ανύπαρκτος χώρος αποσκευών στην πλειονότητα των supercars. Ξαχαστε τις βαλίτσες όταν ξεκινάτε να πάτε ταξίδι! Στις περισσότερες των περιπτώσεων χώρος αποσκευών σε supercar = χώρος για 2 μπουκάλια σαμπάνιας!

9. (Σχεδόν) ποτέ δεν θα μπορέσετε να πάτε πραγματικά γρήγορα.

Τα σύγχρονα supercars μπορούν να κινηθούν με ταχύτητες που πλησιάζουν η πολλές φορές ξεπερνούν τα 300 χλμ / ώρα! Με τέτοιες ταχύτητες μπορείτε να κινηθείτε μόνο στις γερμανικές autobahn!

10. Τραβάτε πάντα την προσοχή των οργάνων του νόμου.

Λίγο η ζήλια, λίγο ο φθόνος και το γεγονός ότι ποτέ δεν περνάτε απαρατήρητος κάνει τους αστυνομικούς και τους τροχονόμους πολύ αυστηρούς με εσάς! Έτσι, έχετε ελάχιστο περιθώριο τόσο για "ταρζανιες", όσο και για μικροπαρανομιες που κάνουμε λίγο πολύ όλοι μας.


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...