30 Δεκ 2018

Τα 25 πιο αναξιόπιστα αυτοκίνητα τo 2018

Το βρετανικό What Car στη προσπάθειά του να ανακαλύψει ποια είναι τα πιο αναξιόπιστα αυτοκίνητα της αγοράς, ρώτησε περισσότερους από 18.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ηλικίας έως 4 ετών, προκειμένου να μάθει πόσο αξιόπιστα ή μη ήταν τα αυτοκίνητά τους, τους τελευταίους 12 μήνες.

Τουλάχιστον το 1/3 των ερωτηθέντων απάντησε πως το αυτοκίνητό τους υπέστη τουλάχιστον μια ζημιά εντός του έτους. Το What Car ταξινόμησε την σοβαρότητα των ζημιών, κατηγοριοποιώντας τες σε 14 ομάδες (μπαταρία, αμάξωμα, φρένα, κινητήρας, ηλεκτροκινητήρας, εξατμίσεις, εξωτερικά φώτα, σύστημα καυσίμου, κιβώτιο ταχυτήτων/συμπλέκτη , εσωτερική επένδυση, ηλεκτρονικά/ηλεκτρικά συστήματα, σύστημα διεύθυνσης, ανάρτηση). Επίσης ρώτησε τους ιδιοκτήτες πόσο καιρό έμεινε το αυτοκίνητο στο συνεργείο λόγω της βλάβης, αλλά και το κόστος των επισκευών. Έτσι δημιούργησε μια βαθμολογία αξιοπιστίας, που τιμωρεί τα αυτοκίνητα που παρουσιάζουν πολλές και ακριβές βλάβες, ενώ παράλληλα επιβραβεύει τα αξιόπιστα μοντέλα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 159 μοντέλα από 31 μάρκες αυτοκινήτων και τα 25 πιο αναξιόπιστα, με αντίστροφή σειρά, είναι τα ακόλουθα:

25. Citroen C4 / Grand C4 Picasso (2013-2018)


Βαθμολογία 86,2%. Σχεδόν το 1/3 των Citroen C4 / Grand C4 Picasso αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά/ηλεκτρικά του συστήματα, με τις επισκευές να απαιτούν το αυτοκίνητο να μένει στο συνεργεία περίπου 1 εβδομάδα, με τους ιδιοκτήτες να πληρώνουν έως και 350 ευρώ για τις επισκευές.

24. Land Rover Discovery (2015-σήμερα)

..

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο autoblog.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...