14 Ιαν 2020

Τα σημαντικότερα αυτοκίνητα της δεκαετίας που πέρασε

Άλλη μια δεκαετία πέρασε φέρνοντας μια σειρά από νέα μοντέλα και τεχνολογίες στο χώρο της αυτοκίνησης. Με την ευκαιρία λοιπόν του ερχομού της νέας, κάνουμε μια ανασκόπηση στα σημαντικότερα μοντέλα της "παλιάς"!


Η δεκαετία που μας πέρασε έφερε την υβριδική τεχνολογία σε όλο και περισσότερα αυτοκίνητα, ακόμη και σε supercars. Από την άλλη η ηλεκτροκίνηση έγινε πλέον ένας σοβαρός παίχτης και στην αυτοκίνηση φέρνοντας ένα σύνολο από μοντέλα στην αγορά. Στη δεκαετία που μας πέρασε εμφανίστηκε επίσης η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης. Από την άλλη, η μόδα της SUVοποίησης των πάντων έκανε ακόμα και τους πιο αμετανόητους κατασκευαστές να ρίξουν στην αγορά ένα μοντέλο SUV. 
Στην παρακάτω λίστα που ετοιμάσαμε στο carblogger.gr λάβαμε υπ' όψη τα αυτοκίνητα που διακρίθηκαν στους θεσμούς του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς, αλλά και δικές μας προτιμήσεις. Ιδού λοιπόν τα σημαντικότερα μοντέλα της περασμένης δεκαετίας!


Alfa Romeo Giulia και Stelvio



Επειδή δεν μπορούσαμε ποιο από τα δυο καταπληκτικά μοντέλα της Alfa Romeo να διαλέξουμε, βάλαμε και τα δυο! Η Alfa Romeo με την Giulia έκανε ένα εκπληκτικό come back το 2017 στην πίσω κίνηση τιμώντας το ένδοξο παρελθόν της με το ..παρόν της! Από την άλλη δήλωσε το παρών στην κατηγορία τον SUV κοσμώντας την με ένα μοντέλο που έχει στα σωθικά του το quore sportivo της φίρμας.

Alpine A110



Στην δεκαετία που μας πέρασε έκανε το come back της και η Alpine μέσω της Renault που αναβίωσε το Α110 στη σύγχρονη εκδοχή του κρατώντας όμως ατόφια την φιλοσοφία του πρωτότυπου. Με βάρος μόλις 1100 κιλά και τουρμπισμένο κινητήρα 1,8 λίτρων και 250 ίππων, κοφτερή οδική συμπεριφορά, δείχνει και σήμερα το δρόμο στον ανταγωνισμό.

BMW i8


Γίνεται ένα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο να είναι supercar με εντυπωσιακή εμφάνιση και αντίστοιχες επιδόσεις; Από το 2014 γίνεται με την i8 της BMW με 4,4 δλ 0-100 και 250 χλμ. τελικής. Η i8 διακρίθηκε με τον τίτλο world green car of the year το έτος 2015.

Nissan Leaf


Το Nissan Leaf ήταν το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής το 2011. Αυτό ήταν ικανό να επικρατήσει έναντι της Alfa Romeo Giulietta και να κερδίσει τον τίτλο του ευρωπαϊκού αυτοκινήτου της χρονιάς. Τα επόμενα χρόνια δικαίωσαν το Nissan Leaf που άνοιξε το δρόμο για τα υπόλοιπα ηλεκτροκίνητα μοντέλα παραγωγής.

Opel Ampera / Chevrolet Volt



Το Volt / Ampera είναι ένα ώριμο προϊόν, μετά από χρόνια εξέλιξης και τελειοποίησης από τη General Motors και το πρώτο παράδειγμα ηλεκτρικού οχήματος το 2012 με εκτεταμένη εμβέλεια. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ουσία  που με ένα βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων μπορεί να υπερβεί την περιορισμένη αυτονομία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων παράγοντας την απαραίτητη για κίνηση ενέργεια.

Suzuki Jimny


Το Jimny της δεύτερης γενιάς που παρουσιάστηκε το 2018, έδειξε το δρόμο σχεδιαστικά τόσο με την τετράγωνη αισθητική του, όσο και με τις εκτός δρόμου επιδόσεις του που ήταν και είναι ικανές να κατατροπώσουν πολύ μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα. Το γεγονός ότι έγινε από την πρώτη μέρα της παραγωγής του best seller, δείχνει τη σημαντικότητα του.

Toyota GT86 / Subaru BRZ



Δυο εταιρίες με βαριά παράδοση σε σπορ μοντέλα και αγώνες ένωσαν τις δυνάμεις τους για την παραγωγή ενός σπορ μοντέλου για γνήσια οδηγική απόλαυση. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε καθώς το μοντέλο κέρδισε την δεύτερη θέση ως Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς το 2013 πίσω από το Volkswagen Golf VII και παράλληλα πολλούς οπαδούς και πωλήσεις κόντρα στην SUVομανία της σύγχρονης εποχής.

Tesla Model S


Το ηλεκτροκίνητο Tesla Model S που κατασκευάζεται από την αμερικανική Tesla, Inc. από το 2012 έδειξε το δρόμο σε πολλούς κατασκευαστές με την τεχνολογία του και είχε σημαντική εμπορική επιτυχία. Το Tesla Model S έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία και την ευρύτερη αναγνώριση, όπως το Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2013, το Motor Trend Car of the Year για το 2013, το περιοδικό Automobile's 2013 Αυτοκίνητο της Χρονιάς, το βραβείο του περιοδικού Time Best 25 Εφευρέσεις της Χρονιάς για το 2012 και την κορυφαία βαθμολόγηση αυτοκινήτων του Consumer Reports.

Volkwagen Up!



Το Up! ήταν το αυτοκίνητο που άλλαξε την ρώτα της μικρής κατηγορίας το 2011. Προσέφερε ευρυχωρία, οδηγική συμπεριφορά, ποιότητα και τεχνολογία που μπορούσε να βρει κανείς μόνο σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα. Δίκαια κέρδισε τον τίτλο του παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς το 2012.

Volkswagen Golf VII


Το 2013 το Golf κατατρόπωσε τα υπόλοιπα υποψήφια μοντέλα του ευρωπαϊκού αυτοκινήτου της χρονιάς και παράλληλα κέρδισε τον τίτλο του Παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς το ίδιο έτος. Το Golf της έβδομης γενιάς διέθετε μια συνολική ισορροπία και εξαιρετικά επιτεύγματα στον τομέα της ασφάλειας, της απόδοσης καυσίμου, της δυναμικής συμπεριφοράς στο δρόμο και της άνεσης.

Συμφωνείτε με τη λίστα μας; Γράψτε τις προτιμήσεις και τα σχόλια σας στη σελίδα μας στο Facebok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...