6 Ιουλ 2021

Αγορά μεταχειρισμένου υβριδικού αυτοκινήτου: Λύσεις από 4000 ευρώ!

Τα υβρυδικά αυτοκίνητα είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τον υποψήφιο αγοραστή που υπάρχει πάνω από είκοσι χρόνια. Ειδικότερα στις μέρες μας που η πετρελαιοκίνηση έχει ενοχοποιηθεί για αυξημένους ρύπους, τα υβριδικά αυτοκίνητα αποτελούν ακόμη ελυστικότερη επιλογή. Στην αγορά μεταχειρισμένων υπάρχουν πλέον πολλά διαθέσιμα αυτοκίνητα σε ελκυστικές τιμές που αρχίζουν από..4000 ευρώ! Στο άρθρο αυτό στο carblogger.gr θα εξερευνήσουμε τις επιλογές που έχουμε στην αγορά μεταχειρισμένου υβριδικού αυτοκινήτου.


Μιλώντας για υβριδικό αυτοκίνητο θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τι ακριβώς είναι καθώς και λίγη..ιστορία πίσω από την ύπαρξη των υβριδικών αυτοκινήτων.

Τι ιδιαίτερο έχουν τα υβριδικά αυτοκίνητα;

Ένα υβριδικό αυτοκίνητο έχει δύο κινητήριες μονάδες αντί για μία. Ένα συμβατικό αυτοκίνητο κινείται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και ένα ηλεκτρικό όχημα από έναν ηλεκτροκινητήρα. Ένα υβριδικό μοντέλο χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό και των δύο. 

Κατά τη μετακίνηση χρησιμοποιεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ή λειτουργεί παράλληλα με τον ηλεκτροκινητήρα, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου, εξοικονομώντας ενέργεια ή ακόμα και ανακτώντας ενέργεια σε συγκεκριμένες συνθήκες (πχ εκκίνηση, φρενάρισμα, ακινητοποίηση, ρολάρισμα κτλ). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η οικονομία και η αποδοτικότητα του καυσίμου να είναι σαφώς μεγαλύτερη, ειδικότερα κατά την οδήγηση στην πόλη.

Τα πρώτα υβριδικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής

Το πρώτο μαζικής παραγωγής υβριδικό όχημα ήταν το Toyota Prius, το 1997 


και ακολούθησε το Honda Insight , το 1999


Στην ελληνική αγορά, μεταχειρισμένου συναντάμε κυρίως υβριδικά αυτοκίνητα από τους δυο πρωτοπόρους στον τομέα αυτόν κατασκευαστές, την Toyota και την Honda. Ας δούμε λοιπόν μέσα από την έρευνα μας στο carblogger.gr τα μοντέλα και τις τιμές που είναι διαθέσιμα.

Toyota Prius 1


Η πρώτη γενιά του Prius έχει κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα. Ως μεταχειρισμένο, οι τιμές του ξεκινούν από 4000 ευρώ περίπου. Σήμερα, ελάχιστα αυτοκίνητα Prius πρώτης γενιάς υπάρχουν στην αγορά ως μεταχειρισμένα.

Toyota Prius 2

Η δεύτερη γενιά του Prius έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από το 2005 και μετά. Ως μεταχειρισμένο, οι τιμές του ξεκινούν από 4000 ευρώ περίπου και υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα διαθέσιμα

Honda Civic Hybrid

Η έβδομη γενιά του Honda Civc είχε και υβριδική εκδοχή μόνο στην σεντάν έκδοση της και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από το 2006 και μετά. Οι τιμές του ως μεταχειρισμένο αρχίζουν από 5000 ευρώ περίπου.

Honda Insight 2

Η δεύτερη γενιά του Honda Insight (η πρώτη δεν εισάχθηκε στην Ελλάδα)  εισάχθηκε στην Ελλάδα από  το 2009. Οι τιμές του ως μεταχειρισμένο αρχίζουν από 6500 ευρώ περίπου.

Toyota Prius 3


Η τρίτη γενιά του Prius έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από το 2010 και μετά. Ως μεταχειρισμένο, οι τιμές του ξεκινούν από 7500 ευρώ περίπου και υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα διαθέσιμα

Honda Jazz Hybrid
Η δεύτερη γενιά του Honda Jazz κυκλοφόρησε και σε υβριδική εκδοχή. Στην Ελλάδα ήταν διαθέσιμο από το 2010 περίπου. Οι τιμές του ως μεταχειρισμένο αρχίζουν από 7500 ευρώ περίπου


Toyota Yaris Hybrid


Η τρίτη γενιά του Yaris είχε και υβριδική εκδοχή που κυκλοφόρησε από το 2011 και έπειτα στην ελληνική αγορά. Οι τιμές  του ως μεταχειρισμένο, αρχίζουν από 8000 ευρώ περίπου.

Toyota Auris Hybrid


Η πρώτη γενιά του Auris, είχε και υβριδική εκδοχή η οποία ήταν διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά από το έτος 2011 περίπου. Οι τιμές του ως μεταχειρισμένο, αρχίζουν από 8500 ευρώ περίπου.

Honda CRZ

Πλέον, στην αγορά μεταχειρισμένων υβριδικών, μπορεί να βρει κανείς και σπορ μοντέλα! Το CRZ της Honda, μπορεί να μην έκανε την αναμενόμενη επιτυχία, αποτελεί ωστόσο μια εναλλακτική για αυτόν που θέλει να κινηθεί σπορ αλλά και υβριδικά. Οι τιμές του αρχίζουν από 9000 ευρώ περίπου.

Για τους έχοντες με..οικολογική συνείδηση..

Υπάρχουν μοντέλα που παρότι σαν τιμή κτήσης είναι προσιτά, υπάρχει ο σκόπελος των τελών κυκλοφορίας λόγω υψηλών κυβικών εκατοστών. Τέτοια μοντέλα είναι τα

Lexus GS 450Η


Τιμή μεταχειρισμένου από 7000 ευρώ περίπου

Lexus RX 400Η


Τιμή μεταχειρισμένου από 6500 ευρώ περίπου

Όπως φαίνεται στην έρευνά μας, υπάρχει πληθώρα υβριδικών μοντέλων για κάθε γούστο και..βαλάντιο. Η επιλογή, δική σας!


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...