5 Ιουλ 2021

Ford Fiesta: Ποιά γενιά ήταν η πιό αξιόπιστη;

Το Ford Fiesta είναι ένα σούπερμινι που σημείωσε και σημειώνει πολύ καλή πορεία στη χώρα μας. Λόγω του όμορφου σχήματός του, της κοφτερής οδικής συμπεριφοράς του και της αξιοπιστίας του αποτελεί ελκυστική πρόταση και αγορά ως μεταχειρισμένο. Ας πάμε να δούμε ποιά γενιά του ήταν η πιο αξιόπιστη



Παρόλο που το Ford Fiesta έχει εμφανιστεί στη αγορά από τη δεκαετία του '70, εμείς θα ασχοληθούμε με δυο πρόσφατες γενιές. Αυτή που παράχθηκε μεταξύ 2002-08 και αυτή μεταξύ 2008-13 . Ο λόγος είναι ότι τα στοιχεία που έχουμε βρει αφορούν τις γενιές αυτές σύμφωνα με την βρεττανική ασφαλιστικη εταιρία warrantydirect.
Η warrantydirect αποτελεί τη μεγαλύτερη βρετανική εταιρία κάλυψης εγγύησης και οδικής βοήθειας με αναφορές από εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους αγγλικούς δρόμους πάνω από μία δεκαετία.

Λόγω του ότι η warrantydirect δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και έχει σαν αντικείμενο την ασφάλιση αυτοκινήτων σε περίπτωση που χρειάζονται συντήρηση ή επισκευή, εμπιστευόμαστε εδώ στο carblogger.gr τα στοιχεία που παρέχει περισσότερο από τα στοιχεία που εκδίδουν άλλοι οργαισμοί.
Με βάση λοιπόν τα προαναφερθέντα στοιχεία και με κριτήριο πόσο συχνά ένα αυτοκίνητο χρειάζεται επισκευή και πόσο ακριβά κοστίζει η επισκευή αυτή κατά μέσο όρο, δημιουργήθηκε από την εν λόγω εταιρία ένας δείκτης αξιοπιστίας για κάθε αυτοκίνητο από τη warrantydirect.
Όσο πιο μικρός είναι ο δείκτης αξιοπιστίας του αυτοκινήτου τόσο πιο αξιόπιστο είναι
Τον δείκτη αυτόν παρουσιάζουμε για την κάθε γενιά του Seat Ibiza.
Πιο συγκεκριμένα, η warrantydirect διακρίνει ανάλογα mε την αξιοπιστία το Ford Fiesta σε δυο γενιές:

Πέμπτη γενιά (2002-08)



Δείκτης αξιοπιστίας: 51
Συχνότερες βλάβες: 
- Αξονες και ανάρτηση  (42.86%)
- Ηλεκτρικά (19.06%)
- Μετάδοση (14,29%)


Έκτη γενιά (2008-2013)



Είναι εντελώς νέο αυτοκίνητο με καμία σχέση μετην προηγούμενη γενιά.

Δείκτης αξιοπιστίας: 23
Συχνότερες βλάβες: 
- Αξονες και ανάρτηση  (38%)
- Σύστημα θέρμανσης / ψύξης (22%)
- Ηλεκτρικά (17%)


Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η έκτη γενιά του Fiesta είναι η πιο αξιόπιστη και μάλιστα η warrantydirect το κατατάσει στην 29η θέση ανάμεσα στα 100 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα που ελέγχει. Λόγω της πολύ ελκυστικής εμφάνισης του και της προσιτής τιμής του ως μεταχειρισμένο, αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...