7 Δεκ 2021

Δέκα γεγονότα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι για τη BMW

 Μεγάλες γρίλιες, τρελοί κινητήρες και σκοτεινό παρελθόν από την Bayerische Motoren Werke, ή BMW όπως την ξέρουμε κοινώς, ωη οποία ιδρύθηκε ως κατασκευαστής κινητήρων αεροσκαφών το 1916. Στο άρθρο αυτό στο carblogger.gr εξερευνοιύμε σημαντικά ενδιαφέροντα γεγονότα για τον γερμανό κατασκευαστή από τη Βαυαρία..

1. Οι  μεγάλες μάσκες με γρίλιες δεν είναι καινούριες

Υπήρξαν πολλές αρνητικές αντιδράσεις του κοινού για τον τελευταίο κύκλο σχεδίασης για τη μεγάλη μάσκα της BMW. Ωστόσο, η πρώτη μάσκα με γρίλιες της BMW έφτασε το 1933 στο μοντέλο 303 και παρέμεινε μεγάλη μέχρι τη δεκαετία του 1970. 

2. Ένας Τετρακύλινδρος κινητήρας 1.500 ίππων



Η BMW μπορεί να είναι περισσότερο γνωστή τώρα για τους εξακύλινδρους κινητήρες της, αλλά οι τετρακύλινδροι ήταν η ρίζα της επιτυχίας της BMW. Το 1962, η BMW παρουσίασε τον κινητήρα της M10 με ένα εκκεντροφόρο απόδοσης περίπου 72 ίππων και συνέχισε να τον αναπτύσσει έως ότου τελείωσε η παραγωγή το 1988. Το 1982, η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του, η M12, χρησιμοποιήθηκε σε αυτοκίνητα της Formula 1 και τροφοδοτούσε τον Nelson Piquet στο μονοθέσιο της Brabham κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος το 1983. Σε λειτουργία μέγιστης ισχύος για τα προκριματικά της Formula 1, είχε τρελή ισχύ 1.400-1.500 ίππων όπως διαπιστώσαμε ed'v στο carblogger.gr. Ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους αγωνιστικούς κινητήρες της BMW και τροφοδοτούσε αυτοκίνητα σε πολλές κατηγορίες όλα αυτά τα χρόνια.

3. Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της BMW κατασκευάστηκε το 1972


Το 1602e, αλλιώς γνωστό ως 1602 Elektro Antrieb, παρουσιάστηκε το 1972 και έγινε ένα σημαντικό κομμάτι εξέλιξης για την BMW. Δεν ήταν εμπορεύσιμο με 37 μίλια αυτονομίας με πλήρη φόρτιση, αλλά η BMW παρουσίασε το 1602e στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο μεταφέροντας VIP και δανείζοντάς το ως όχημα υποστήριξης σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Είχε έναν ηλεκτροκινητήρα 43 ίππων που μπορούσε να το φτάσει στα 100 χλμ σε οκτώ δευτερόλεπτα. Σε αντίθεση με τα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, χρησιμοποιούσε μπαταρίες μολύβδου και ο κινητήρας ήταν τοποθετημένος μπροστά για να κινεί τους πίσω τροχούς.

4. Η οικογένεια Quandt


Ήταν ο βιομήχανος Herbert Quandt που έσωσε τη BMW από τη χρεοκοπία το 1959. Αν θέλετε να καταλάβετε πόσο σκοτεινή οικογενειακή ιστορία έχουν οι Quandt, ρίξτε μια ματιά στο ντοκιμαντέρ "The Silence of the Quandts". Διακινδύνευσε τα παράνομα πλούτη του αγοράζοντας το 50 τοις εκατό της BMW και χρηματοδοτώντας την BMW 700 και έγινε απίστευτα πλούσιος στη συνέχεια. Φρόντισε η οικογένειά του να συνεχίσει να επωφελείται από τον πλούτο του μετά τον θάνατό του μέσω της BMW και πολλών άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Η οικογένεια Quandt κατάφερε να παραμείνει μυστική για μεγάλο χρονικό διάστημα, και μόλις το 1995 αποκαλύφθηκε, (λόγω της αναθεώρησης των νόμων περί εμπορικών πληροφοριών) ότι η οικογένεια εξακολουθεί να κατέχει τη μισή BMW.

5. Το μεγαλύτερο Drift στον κόσμο


Μέχρι σήμερα, η BMW εξακολουθεί να κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο drift στα 232,5 μίλια. Ο Johan Schwartz σημείωσε το ρεκόρ σε μια BMW M5 του 2018 με οκτώ ώρες συνεχούς γλιστρήματος. Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι το αυτοκίνητο ανεφοδιάστηκε πέντε φορές εν κινήσει από έναν θαρραλέο που από το παράθυρο της πόρτας του πίσω συνοδηγού συνέδεε το αυτοκίνητο ανεφοδιασμού με το αυτοκίνητο που έσπασε το ρεκόρ.

6. Εσωτερικοί χώροι αεροπλάνων και τρένων


Η BMW δεν κατασκεύασε μόνο κινητήρες αεροπλάνων. Πρόσφατα ασχολήθηκε με το σχεδιασμό εσωτερικών χώρων αεροσκαφών μέσω του στούντιο βιομηχανικού σχεδιασμού BMW Designworks. Επί του παρόντος, το εσωτερικό της BMW μπορείτε να απολαύσετε σε ορισμένα μοντέλα Starlux, Ava Air και Singapore Airlines. Η BMW ασχολήθηκε επίσης με το εσωτερικό των τρένων και το σύστημα BART στο Σαν Φρανσίσκο συνεργάστηκε με την Designworks το 2011. Το αποτέλεσμα θα φανεί στα 775 νέα τρένα που κατασκευάζει αυτή τη στιγμή η Bombardier Transportation για να αντικαταστήσει τις υπάρχουσες σιδηροδρομικές αυτοκινητάμαξες που θα παραδοθούν το 2022.

7. Ο Έλβις Πρίσλεϋ οδήγούσε μια BMW


Ο βασιλιάς του Rock 'N' Roll είχε πολύ καλό γούστο στα αυτοκίνητα πτιν τη δεκαετία του '70. Ένα παράδειγμα είναι η πρώτη BMW 507 που αγόρασε ενώ βρισκόταν στη Γερμανία σε υπηρεσία με τον αμερικανικό στρατό σε λευκό χρώμα. Ωστόσο, λόγω του αριθμού των σημαδιών από κραγιόν που άφησαν στο αυτοκίνητο οι γερμανίδες θαυμάστριες του, το έβαψε κόκκινο. Το έστειλε πίσω στις ΗΠΑ το 1960 και στη συνέχεια αγόρασε ένα άλλο για την ηθοποιό και συμπρωταγωνίστρια στην ταινία Fun In Acapulco, Ursula Andress.
Το 507 ήταν ένα αυτοκίνητο ορόσημο για τη BMW και πυροδότησε ξανά το ενδιαφέρον του κόσμου για την εταιρεία ως κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων.

8. Η Aston Martin DB5  του Τζέιμς Μποντ έχει κινητήρα BMW σειράς M


Η νέα ταινία του James Bond είναι επιτέλους εδώ και το εμβληματικό DB5 επιστρέφει. Ωστόσο, η χρήση πραγματικών και σπάνιων αυτοκινήτων για ακροβατικά δεν είναι σοφή ιδέα. Αντίθετα, το πλήρωμα χρησιμοποίησε προσεκτικά κατασκευασμένα αντίγραφα σε συνεργασία με την Aston Martin και τροφοδοτήθηκαν από ατμοσφαιρικούς κινητήρες straight-six που προέρχονται από τρίτους και αποδίδουν περίπου 300 ίππους. Οι σπασίκλες της BMW θα διαπιστώσουν ότι οι κινητήρες που χρησιμοποιήθηκαν ακούγονται σαν τον κινητήρα S54 των 3,2 λίτρων από τη θρυλική M3 γενιάς E46. Η Aston δεν θα επιβεβαιώσει τον πραγματικό κινητήρα, αλλά τα φασόλια χύθηκαν από έναν βρετανικό συγγραφέα αυτοκινήτων στο Instagram, επιβεβαιώνοντας ότι ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων προέρχονται από μια παλαιότερη Σειρά 3!

9. Η BMW έδωσε ένα νέο αυτοκίνητο ως πρωταπριλιάτικο αστείο


Ήταν στην πραγματικότητα μια αντιπροσωπεία BMW στη Νέα Ζηλανδία που έφτιαξε τη χρονιά της Tianna Marsh. Η αντιπροσωπεία της BMW Newmarket δημοσίευσε μια αγγελία στο New Zealand Herald λέγοντας "Πρωταπριλιά ή όχι; - Γίνετε ο πρώτος που θα φέρει το αυτοκίνητό σας, μαζί με αυτό το κουπόνι, στην αντιπροσωπεία BMW Newmarket σήμερα το πρωί και θα σας ανταλλάξουμε το παλιό σας αυτοκίνητο, όποιο κι αν είναι αυτό, για μια ολοκαίνουργια BMW». Σε μεγάλο βαθμό αγνοήθηκε ως φάρσα, αλλά η Marsh και η φίλη της εμφανίστηκαν στην αντιπροσωπεία και αντάλλαξαν ένα 15χρονο Nissan Avenir με μια ολοκαίνουργια BMW Σειρά 1 αξίας περίπου 50.000 δολαρίων.

10. Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε ανταλλακτικά για κλασικά αυτοκίνητα από την BMW


Χρειάζεστε κιβώτιο ταχυτήτων για μια BMW της δεκαετίας του 1940; Είναι απολύτως εφικτό γιατί μπορείτε να παραγγείλετε ένα από την τοπική αντιπροσωπεία σας. Το πρόγραμμα Classic της BMW κατασκευάζει ανταλλακτικά για παλιά αυτοκίνητα καθώς και για μοντέρνα κλασικά. Η αυτοκινητοβιομηχανία έφτασε στο σημείο να αγοράσει ξανά το πρώτο της εργοστάσιο στο Μόναχο για να φιλοξενήσει τις εγκαταστάσεις αποκατάστασης και σέρβις, έναν εκθεσιακό χώρο και έναν πάγκο ανταλλακτικών σε ένα μέρος. Είναι επίσης "μυστικό" που το ξέρουν όλοι ότι η BMW αποθηκεύει κλασσικά αυτοκίνητα εκεί και μπορείτε να αγοράσετε ανακαινισμένα αυτοκίνητα απευθείας από την BMW.

Πηγή carbuzz.com







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...