10 Ιαν 2022

Καλά νέα: Η Mazda έχει καταθέσει πατέντα για σπορ πισωκίνητο υβρυδικό με Wankel!

 Η Mazda έχει καταθέσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ένα σπορ αυτοκίνητο με πίσω κίνηση που διαθέτει ηλεκτρικά υποβοηθούμενο κινητήρα με τρεις ρότορες και κιβώτιο ταχυτήτων!

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη στη μακροχρόνια ιστορία της Mazda, που αφορά περιστροφικά σπορ αυτοκίνητα είναι εδώ, σύμφωνα με τις πηγές μας στο carblogger.gr. Όπως εντοπίστηκε για πρώτη φορά από ένα διαδικτυακό φόρουμ και στη συνέχεια λήφθηκε από το Auto Evolution, μερικές εικόνες που κατατέθηκαν πρόσφατα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνουν ένα σπορ αυτοκίνητο με κίνηση στους πίσω τροχούς που κινείται από έναν περιστροφικό κινητήρα. Ω ναι!
Το αυτοκίνητο έχει το DNA του Wankel για τους προγόνους του RX-7 και RX-8, καθώς διαθέτει κινητήρα με τρεις ρότορες. Το μόνο Mazda που διαμορφώθηκε με αυτόν τον τρόπο ήταν το Eunos Cosmo - τα περισσότερα, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων RX, χρησιμοποιούσαν μονάδες παραγωγής ενέργειας με δύο ρότορες.


Διαφοροποιώντας τα χαρακτηριστικά του περαιτέρω από τους προκατόχους του, αυτό το προτεινόμενο κουπέ διαθέτει κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και ηλεκτρική υποβοήθηση μέσω ενός υβριδικού συστήματος. Μέχρι στιγμής, τόσο πολλά υποσχόμενο, πόσο ενθουσιασμένοι πρέπει να είμαστε σε αυτό το στάδιο;
Υπάρχουν δύο λόγοι για αισιοδοξία. Πρώτον, η Mazda έχει αναπτύξει έναν νέο, μικρό περιστροφικό κινητήρα ως επέκταση εμβέλειας για το MX-30 , ο οποίος έχει πει προηγουμένως ότι βοηθά στη διατήρηση της τεχνολογίας ζωντανή για τη μυθική συνέχεια του RX-8 . Δεύτερον, η εταιρεία έχει τη νέα της αρχιτεκτονική «Large Product Group», η οποία θα ήταν ιδανική για αυτό το υβριδικό περιστροφικό σπορ αυτοκίνητο.
Η πλατφόρμα διαθέτει διαμήκη τοποθετημένο κινητήρα και έχει αναπτυχθεί με γνώμονα τόσο τις ήπιες υβριδικές όσο και τις plug-in υβριδικές εφαρμογές. Έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί μέλη της ολοκαίνουργιας οικογένειας έξι κινητήρων inline της Mazda, επομένως η υιοθέτηση ενός συμπαγούς περιστροφικού κινητήρα - ακόμη και ενός με τρεις ρότορες - δεν θα πρέπει να αποτελεί κανένα πρόβλημα.


Εάν η Mazda καταφέρει να φέρει κάτι τέτοιο στην αγορά, θα μπορούσε να καταλήξει να μοιάζει με το πανέμορφο concept RX-Vision (παραπάνω), που παρουσιάστηκε το 2015 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο. Αμήν!

Πηγή: carthrottle.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...