12 Μαρ 2023

Τα μαθηματικά μίλησαν: Αυτά είναι τα πιο όμορφα αυτοκίνητα όλων των εποχών

 Ανεξάρτητα από την υποκειμενική ομορφιά των γραμμών τους, κάποια αυτοκίνητα έχουν αναλογίες που πλησιάζουν τη χρυσή τομή, κι αυτό αποδεικνύεται μαθηματικά!

Συνηθίζουμε να λέμε ότι η ομορφιά είναι υποκειμενική. Και σίγουρα είναι, ωστόσο, χωρίς αμφιβολία, υπάρχει και η αντικειμενική ομορφιά. Εκείνη που οι περισσότεροι παραδέχονται ότι το άτομο ή το αντικείμενο που παρατηρούν, είναι πραγματικά όμορφο. Αυτό ισχύει και για τα αυτοκίνητα. Προφανώς, ένα μοντέλο μπορεί να αρέσει σε πολλούς, ενώ ίσως βρεθούν και άλλοι τόσοι που να μην τους «κάνει» αισθητικά. Ένα πραγματικά άσχημο αυτοκίνητο όμως, θα φαίνεται άσχημο στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας. Όπως και ένα πραγματικά όμορφο.
Μια έρευνα από το confused.com έρχεται για να δώσει απαντήσεις στο τι θεωρεί η επιστήμη όμορφο. Πολλά αυτοκίνητα μπορούν να πάρουν «τίτλο» στο κομμάτι της εμφάνισής τους, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ξεχωρίζουν εκείνα που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις Golden Ratio ή, σε απλά ελληνικά, της χρυσής τομής. Η χρυσή τομή είναι γνωστή από τα μαθηματικά και ουσιαστικά, πρόκειται για έναν λόγο που μπορεί να υπολογίσει και την ελκυστικότητα ενός αντικειμένου...

Διαβάστε περισσότερα στο www.gocar.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...