5 Απρ 2023

7000 χιλιόμετρα με προσθήκη καθαρού ασετόν στη βενζίνη για οικονομία. Μετρήσεις - εντυπώσεις - συμπεράσματα

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο περελθόν εδώ στο carblogger.gr για την προσθηκη ασετόν στο καύσιμο (βενζίνη ή πετρέλαιο) για οικονομία. Έχουμε ψάξει το θέμα σε forum στο διαδίκτυο, έχουμε κάνει στο παρελθόν κάποιες δοκιμές σε παλιότερα δικά μας αυτοκίνητα και έχουμε επανέλθει με  μετρήσεις μας σε προηγούμενο άρθρο μας. Στο άρθρο αυτό συνοψίζουμε όλα τα συμπεράσματα μας όσον αφορά την προσθήκη ασετόν μετά από 7000 χιλιόμετρα οδήγηση

Αναλυτικότερα, δοκιμάσαμε την προσθήκη ασετόν στο προσωπικό μας αυτοκίνητο, ένα BMW E46 Compact μοντέλο 2002 με τον κινητήρα των 1,8 λίτρων σε διάφορες αναλογίες και διαδρομές για διάστημα 11 μηνών και 7000 χιλιομέτρων περίπου. Η προσθήκη γίνεται αμέσως πριν τον ανεφοδιασμό έτσι ώστε να γίνει καλύτερη η ανάμιξη με το καύσιμο.
Παρακάτω παραθέτουμε στο carblogger.gr τις μετρήσεις μας όπου αναφέρουμε την αναλογία ασετόνπου χρησιμοποιήσαμε, την κατανάλωση αλλά και κάποιες μετρήσεις που έγιναν χωρίς ασετόν.


Παρατηρούμε οικονομία στο καύσιμο της τάξης του 0,5 - 0,7 λίτρα / 100 χλμ περίπου κατά μέσο όρο με προσθήκη 0,5 % - 1,0 % κατ' όγκο ασετόν σε σχέση με την ποσότητα βενζίνης που βάζουμε.
Οπότε το πρώτο συμπέρασμα μας είναι η οικονομία στο καύσιμο

Το δεύτερο συμπέρσμα μας  έχει να κάνει με το καλύτερο τράβηγμα του κινητήρα σε όλο το εύρος στροφών. Ο κινητήρας ανταποκρίνεται καλύτερα και ο χρόνος προθέρμανσης κατά το κρύο είναι μικρότερος.

Το τρίτο συμπέρασμα, όπως γράψαμε και σε προηγούμενο μας άρθρο είναι οι μειωμένες εκπομπές ρύπων

Όπως φαίνεται και στον τεχνικό έλεγχο του ΚΤΕΟ στις μετρήσεις καυσαερίων του Σεπτεμβρίου του 2022 που κάναμε προσθήκη ασετόν, οι εκπομπές ρύπων είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με αυτές του Σεπτεμβρίου 2020 που δεν προσθέταμε.

Κάτι άλλο που παρατηρήσαμε ήταν ότι έσβησε το λαμπάκι του check engine που ήταν αναμμένο πολύ καιρό στο αυτοκίνητο μας πριν από τη χρήση ασετόν. Ο μηχανικός μας είχε πει τότε ότι ανάβει λόγω του αισθητήρα Λάμδα. Μάλλον λόγω της καλύτερης κα'υσης αυτή η βλάβη έσβησε

Αυτές λοιπόν είναι οι εντυπώσεις μας όσον αφορά την προσθήκη ασετόν στη βενζίνη στο αυτοκίνητο μας.

\Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη αν κάνετε χρήση του ασετόν και έχετε κάποια ζημιά στο αυτοκίνητο σας. Πρέπει να είστε προσεκτικοί στον υπολογισμό της αναλογίας και στην ποσθήκη του ασετόν στο καύσιμο, εφόσον το αποφασίετε να το χρησιμοποιήσετε



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...