3 Ιουν 2011

Χρωστάς δόσεις σε τράπεζα από αγορά αυτοκινήτου; Μη μασας!

Να και πάλι που βλέπουμε ότι ο καιρός έχει γυρίσματα..Εκεί λοιπόν που οι τράπεζες απειλούσαν με κατάσχεση του αυτοκινήτου τους αυτούς που χρωστούν δόσεις και δεν πληρώνουν, τώρα παρακαλούν για να μην το κατασχεσουν!
Σύμφωνα με άρθρο στον ιστότοπο της εφημερίδας 'Ημερησία', ο υπερβολικός αριθμός των αυτοκινήτων που έχουν στην κατοχή τους οι τράπεζες και κατά συνέπεια το υψηλό κόστος κατοχής τους, το κόστος έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ ημερησίως σε κάποιες περιπτώσεις, έχει οδηγήσει πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε αλλαγή πλεύσης έναντι των καταναλωτών οι οποίοι για διάφορους λόγους έχουν σταματήσει να εξυπηρετούν τα δάνειά τους.



 Ειδικότερα (σύμφωνα πάντα με το άρθρο της 'Ημερησία') πελάτης μεγάλης τράπεζας ο οποίος είχε αποκτήσει με χρηματοδότηση έναντι 8.000 ευρώ κάποιο καινούριο αδυνατούσε τους τελευταίους 6 μήνες να καταβάλλει το ποσό της μηνιαίας δόσης του εξαιτίας απώλειας του εισοδήματός του. Να αναφέρουμε πως η μηνιαία καταβολή της δόσης κυμαίνονταν σε μόλις 135 ευρώ και για τα πρώτα 2 χρόνια δεν είχε καθυστερήσει ποτέ την καταβολή της.
Μετά την απόλυσή του από την εργασία του και μη καταβολή της δόσης του η τράπεζα τους τελευταίους πέντε μήνες τον καλούσε στο τηλέφωνο και τον τρομοκρατούσε πως θα κατασχεθεί το αυτοκίνητο και όποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο είχε. Ωστόσο στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η τράπεζα επικοινώνησε και πάλι με τον κάτοχο του Ι.Χ. που δεν κατέβαλε τις δόσεις του και του πρότειναν να καταβάλλει μόλις 5 ευρώ κάθε μήνα για έναν χρόνο και να κρατήσει το αυτοκίνητο. Αν πάλι κατάφερνε να βρει δουλειά μέσα στο χρονικό διάστημα που υπάγονταν στην ειδική ρύθμιση μπορούσε είτε να επαναφέρει τη δόση στα 135 ευρώ είτε να το διατηρήσει στα 5 ευρώ!
Ο ιδιοκτήτης Ι.Χ. εξαιτίας ωστόσο της πολύ άσχημης οικονομικής κατάστασής του ανέφερε πως δεν μπορεί ούτε τα 5 ευρώ το μήνα να καταβάλλει και μπορούν να πάνε να παραλάβουν το αυτοκίνητό του. Το στέλεχος της τράπεζας και πάλι προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον πείσει τον πελάτη τους να κρατήσει το αυτοκίνητο καταθέτοντας μόλις 5 ευρώ...
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα τελικά έστειλε κάποιον υπάλληλο και παρέλαβε το αυτοκίνητο...

Ηθικόν δίδαγμα: Χρωστάτε δόσεις στην τράπεζα λόγω αγοράς του αυτοκίνητου σας; Σας φαίνονται πολλά αυτά που πληρώνετε; ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΤΕ! Είσαστε πλέον σε πλεονεκτική θέση και δε φοβόσαστε τίποτα!







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...