9 Νοε 2011

Αλληλούια! Απελευθερώθηκε η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη!

Στην άρση των απαγορεύσεων για την κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην πρωτεύουσα και στη Θεσσαλονίκη προχώρησε εκεί που δεν το περίμενε κανείς το υπουργείο Περιβάλλοντος χτες στις 9/11/2011.
Ως προϋπόθεση για την ελεύθερη κίνηση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων ορίζεται πως αυτά πρέπει να είναι εφοδιασμένα εκ κατασκευής με την κατάλληλη τεχνολογία ώστε να καλύπτουν τα ανώτατα όρια εκπομπών καυσαερίων, τα οποία θα οριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Με την ίδια απόφαση θα προσδιοριστεί ο λεγόμενος "Πράσινος Δακτύλιος", εντός του οποίου θα κινούνται τα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των αδειών κυκλοφορίας, καθώς και όλα τα υπόλοιπα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.



Η τροπολογία που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής αναφέρει ακριβώς τα εξής:
«Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα ιδιωτικής χρήσης μεικτού βάρους μέχρι 4 τόνων και τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης εξαιρούνται των περιορισμών κυκλοφορίας στην περιοχή της Αττικής και Θεσσαλονίκης που καθορίστηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 26 του νόμου 1959/1991 εφόσον η τεχνολογία πληροί εκ κατασκευής τις προδιαγραφές του κανονισμού 715/07 της 20ης Ιουνίου 2007 (Euro 5 και Εuro6) ή μεταγενέστερες».
Η ισχύς της ορίστηκε να είναι άμεση, κάτι που σημαίνει πως μπορεί κάποιος να αγοράσει και να θέσει σε κυκλοφορία diesel αυτοκίνητο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ακόμη και σήμερα!
 
Πηγές:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...