13 Ιαν 2012

Αξιοπιστία αυτοκινήτων - Στατιστική βλαβών του οργανισμού TUV (2012)

Εκδόθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 2011 η στατιστική βλαβών για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη Γερμανία από τον TUV..
O TUV θεωρείται ο πιο αξιόπιστος οργανισμός πιστοποιήσεων αυτοκινήτων στη Γερμανία. Οι εξειδικευμένοι επιθεωρητές του οργανισμού διενεργούν ελέγχους σε όλα τα οχήματα που διατίθενται στην αγορά και τα αξιολογούν με βάση τυποποιημένα κριτήρια αξιολόγησης που ορίζει η Γερμανική Νομοθεσία. Τα οχήματα ελέγχονται με βάση τα χρονικά διαστήματα που ορίζει η νομοθεσία και κατηγοριοποιούνται βάσει αυτών. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται είναι ακριβώς οι ίδιοι σε όλα τα οχήματα, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Ο οργανισμός πραγματοποιεί το μεγαλύτερο ποσοστό των 25 εκ. υποχρεωτικών ελέγχων που διεξάγονται κάθε χρόνο στη Γερμανία. Ως εκ τούτου, η έκθεση TUV είναι η πλέον έγκυρη και αντικειμενική έκθεση αξιολόγησης αξιοπιστίας των κυκλοφορούντων οχημάτων.
Η στατιστική του TUV εξετάζει την αξιοπιστία των αυτοκινήτων με βάση των παλαιότητά τους
και ταξινομεί τα αποτελέσματα ανά διετία. Έτσι έχουμε τις εξής κατηγορίες:

Αυτοκίνητα 2-3 ετών
Αυτοκίνητα 4-5 ετών
Αυτοκίνητα 6-7 ετών
Αυτοκίνητα 8-9 ετών
Αυτοκίνητα 10-11 ετών

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε τη στατιστική βλαβών την οποία εκδίδει κάθε χρόνο το Γερμανικό περιοδικό AutoBild, στον ιστότοπο του Τσέχικου περιοδικού Auto Forum  (http://www.autoforum.cz ), και μάλλον το carbloggergr είναι το πρώτο blog πανελλαδικά που γνωστοποιεί τη στατιστική αυτή. Τη πιο πρόσφατη στατιστική λοιπον του TUV (2012) θα τη δείτε στις παρακάτω εικόνες

Αυτοκίνητα 2-3 ετών

Όπως πάντα, οι Ιάπωνες διαπρέπουν με τa Toyota  Prius και Auris να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις στον ΄πινακα για τα αυτοκίνητα 2-3 ετών. Στον αντίποδα τα Dacia Logan και Renault Espace κλείνουν τη λίστα.


Αυτοκίνητα 4-5 ετών

  
Αυτοκίνητα 6-7 ετών


 Αυτοκίνητα 8-9 ετών


Αυτοκίνητα 10-11 ετών

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...