7 Φεβ 2014

Opel Agila και Citroen Saxo στα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα της Warranty Direct! για το 2014

Με τα ιαπωνικά αυτοκίνητα να βρίσκονται πάντα στις πρώτες θέσεις των απανταχού στατιστικών αξιοπιστίας το παρόν νέο αποτελεί πρωτοσέλιδο καθώς δυο μοντέλα -ένα της πολυεθνικής GM (Vauxhall ή Opel Agila) και ένα γαλλικό φιγουράρουν στην πρώτη 10άδα των πιο αξιόπιστων αυτοκινήτων που έχει δημοσιεύσει η εταιρία παροχής εγγυήσεων σε αυτοκίνητα Warranty Direct


Για να είμαστε ειλικρινείς το Vauxhall / Opel Agila έχει και απωανατολίτικες καταβολές καθώς στην ουσία είναι το ίδιο αυτοκίνητο με το Suzuki Splash. Το Citroen Saxo όμως είναι ένα αμιγώς γαλλικό αυτοκίνητο!
Εμπιστευόμαστε τα στατιστικά της εταιρίας Warranty Direct γιατί έχει καθιερώσει τον όρο "Δείκτης Αξιοπιστίας" (reliability index) διεθνώς. Για να αξιολογήσει των αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου χρησιμοποιεί ένα πολύπλοκο μαθηματικό τύπο, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η πόσο συχνά το αυτοκίνητο πάθει βλάβη, πόσο κοστίζει για να επισκευάσει, συν τον μέσο όρο ηλικίας και τα χιλιόμετρα.του. Με αυτό τον τρόπο έχει αξιολογήσει την αξιοπιστία 450 μοντέλων. 
Οι Ιαπωνικές ειδικότερα και γενικότερα οι απωανατολίτικες μάρκες έχουν κυριαρχήσει στην ετήσια μελέτη της warratny dircct τα τελευταία χρόνια.
Έτσι, η πρώτη 10κάδα με τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα για το 2014 είναι τα εξής:

AA
Μοντέλο
Δείκτης αξιοπιστίας
1
Honda Jazz
2.00
2
Mitsubishi Lancer
6.00
3
Vauxhall Agila
8.00
4
Toyota Yaris
13.00
5
Mazda MX-5
15.00
6
Suzuki Alto
15.00
7
CITROEN SAXO
18.00
8
Suzuki Liana
18.00
9
Honda HR-V
19.00
10
Hyundai Getz
20.00

Βλέπουμε ότι τα δυο μοντέλα που αναφέραμε αφήνουν πίσω μοντέλα κατασκευαστών που έχουν μεγάλη παράδοση στην αξιοπιστία των μοντέλων τους όπως η Toyota και η Honda.
Στο Opel Agila, τα πιο ευπαθή σημεία του αυτοκινήτου είναι το σύστημα τροφοδοσίας και το ηλεκτρικό σύστημα.που ευθύνονται για το 50% των βλαβών του.
Στο Citroen Saxo τα πιο ευπαθή σημεία του αυτοκινήτου είναι ο κινητήρας και το σύστημα θέρμανσης / ψύξης που ευθύνονται για το 62,5% των βλαβών του.

Στις δικές μας έρευνες, το Opel Agila δεν έχει κάποια αρνητική αναφορά κάπου. Για τo Citroen Saxo όμως στην έκδοση 1,6 VTS (όχι όμως για εκδόσεις με άλλους κινητήρες) έχουν αναφερθεί προβλήματα αξιοπιστίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...