4 Μαρ 2014

Ελληνικός κινητήρας TOROID: Μια ακόμη ελληνική ευρασιτεχνία με πατέντες σε πολλές χώρες

Από το έτος 2003, μια ομάδα νέων επιστημόνων στην Σπάρτη Λακωνίας σε συνεργασία με την Ελληνική Αυτοκινητοβιομηχανία Namco, ασχολείται με τη δημιουργία ενός Ελληνικού Εθνικού Κινητήρα, υπό την ηγεσία ενός ταλαντούχου, ικανού, νέου επιστήμονα, του κ. Π. Ζαραφωνίτη. Εάν η Ε/Α ολοκληρωθεί θετικά, μπορεί να δημιουργηθεί μία νέα τεράστια βιομηχανία κινητήρων για αυτοκίνητα, τρακτέρ, μηχανήματα οδοποιίας κ.λ.π.



Ο κινητήρας αυτός λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του, μπορεί να κατακτήσει ένα ικανοποιητικό ποσοστό της παγκόσμιας αγοράς, δημιουργώντας μία σοβαρότατη βιομηχανία στην περιοχή της ΞΑΝΘΗΣ με την αξιόλογη συνεργασία του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. Η μελέτη της Inthelco για τη βιομηχανία αυτή προγραμματίζει επένδυση περίπου € 60.000.000,00 (εξήντα εκατομμύρια ευρώ) και απασχόληση τουλάχιστον 1.800 συνεργατών.
Ο κινητήρας αυτός είναι περιστροφικός και συγκριτικά με τους συμβατικούς κινητήρες έχει πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά στο μέγεθος, τις τριβές και την παραγόμενη ισχύ σε σχέση με την κατανάλωση.
Εμείς σαν Έλληνες, είμαστε περήφανοι που βλέπουμε τέτοιες προσπάθειες από ελληνικά μυαλά και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προβάλλουμε τις προσπάθειες αυτές και ευχόμαστε πολύ σύντομα να βγούν στην παραγωγή!
Παρακάτω παραθέτουμε το video με την παρουσίαση του κινητήρα καθώς και κάποιες τεχνικές λεπτομέρεις στην Αγγλική γλώσσα.



Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...