4 Οκτ 2016

Πέντε απίστευτα φουτουριστικά πρωτότυπα αυτοκίνητα της δεκαετίας του '80

Αν φέρετε στο νου σας αυτοκίνητα της δεκαετίας του '80 θα θυμηθείτε τετραγωνισμένα σχήματα και ευθείες γραμμές. Τη μόδα αυτή έσπασαν κάποια εντυπωσιακά πρωτότυπα αυτοκίνητα που με τις καμπύλες τους χάραξαν το σχεδιαστικό -και όχι μόνο- μέλλον της αυτοκίνησης. Πρωτότυπα που θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε αν όντως έχουν περάσει 30 περίπου χρόνια από τη δημιουργία τους!




1. Buick Wildcat (1985)




Όσο και αν δεν το πιστεύετε, το εικονιζόμενο πρωτότυπο πρωτοπαρουσιάστηκε στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Λας Βέγκας το 1985. Κατασκευάστηκαν 2 πρωτότυπα, το ένα στατικό και το άλλο με πλήρη μηχανικά μέρη.  Το πρωτότυπο δεν είχε πόρτες και για την είσοδο στο αυτοκίνητο μετακινούνταν η οροφή προς τα εμπρός. Με το EV1 η Buick κατάφερε να ανατρέψει την εικόνα της συντηρητικής μάρκας.

2. Chevrolet Indy (1986)



Μετά το EV1 πιο πάνω η GM παρουσίασε το εικονιζόμενο  Chevrolet Indy. Παρουσιάστηκε το 1986 στο σαλόνι αυτοκινήτου του Νιτρόιτ και ήταν πλήρως λειτουργικό. Χρησίμευσε σαν κινητό εργαστήριο όπου δοκιμάστηκαν νέες τότε τεχνολογίες όπως η ενεργή ανάρτηση που εμφανίστηκαν σε μεταγενέστερα μοντέλα Corvette.

3. Citroen Activa (1988)




To Citroën Activa ήταν ένα πρωτότυπο που κατασκευάστηκε ως μέσο για τη δοκιμή και την επίδειξη τεχνολογιών, οι οποίες προορίζονταν για μελλοντική χρήση σε αυτοκίνητα παραγωγής. Παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού του 1988. Όπως είναι και εμφανές από τη φωτογραφία του πρωτοτύπου, η Activa διέθετε ενεργητική τετραδιεύθυνση και αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες, κάτι που δεν συνηθιζόταν στα αυτοκίνητα της εποχής. Διέθετε επίσης ενεργητική ανάρτηση και πλήθως άλλων τεχνολογιών που μέρος τους πέρασε σε μοντέλα παραγωγής.

4. Saab EV1 (1985)



Το EV1 βασιζόταν στο δάπεδο του Sabb 900. Ο σχεδιασμός του όμως είχε πολλές επιρροές από τα μαχητικά αεροσκάφη της εταιρίας. Βασικός σκοπός του ήταν η εφαρμογή των μηχανικών μερών της εταιρίας σε ένα σπορ αυτοκίνητο.Εξελίχθηκε το 1985.

5. Jiotto Caspita (1988)



Το Caspita δημιουργήθηκε το 1988 για λογαριασμό της Jiotto από μια εταιρία με όνομα Dome. Σκοπό είχε να φέρει την τεχνολογία της Formula 1 σε ένα αυτοκίνητο δρόμου. Ο κινητήρας ήταν στο κέντρο και μπορούσε να κινήσει το αυτοκίνητο με τελική ταχύτητα που έφτανε τα 320 χλμ / ώρα. Το project δυστυχώς δεν προχώρησε σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...