22 Νοε 2016

Τα παλαιότερα αυτοκίνητα που παράχθηκαν μέχρι τις μέρες μας - Μέρος 4ο


Στο 4ο μέρος του άρθρου μας (το πρώτο μέρος θα το βρείτε εδώ, το δεύτερο θα το βρείτε εδώ  και το τρίτο θα το βρείτε εδώ) συνεχίζουμε στο carblogger.gr την παρουσίαση αυτοκινήτων που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον συνηθισμένο κύκλο παραγωγής των 6-8 χρόνων και παράγονται στις μέρες μας ή έχει διακοπεί πρόσφατα η παραγωγή τους. Ας πάμε λοιπόν να δούμε μαζί αυτούς τους Μαθουσάλες της αυτοκίνησης!




Bristol Blenheim (Type 603) (1976-)


Ναι, σωστά βλέπετε. Το type 603 έχει τη ρεζέρβα του κρυμμένη στο αριστερό μπροστινό φτερό του! Η παραγωγή του άρχισε το 1976 Το 1982 και το 1995 υπέστει δυο περιορισμένης έκτασης ανασχεδιασμούς. Οι κινητήρες επίσης αναβαθμίστηκαν προσφέροντας καλύτερη οικονομία σε καύσιμο. Η παραγωγή του είναι πολύ περιορισμένη γι' αυτό και παράγεται ακόμη και σήμερα.

Mercedes G-Wagen (1979-)


Mercedes G-Wagen είναι το μοντέλο της γερμανικής φίρμας με τα περισσότερα χρόνια στην παραγωγή. Το μαναδικό του χαρακτηριστικό είναι ότι έχει τρία διαφορικά που κλειδώνουν (locking differentials), κάτι που συναντάμε σε ελάχιστα αυτοκίνητα. Η G-Class εξελίχθηκε αρχικά ως στρατιωτικό όχημα, και το 1979 εμφανίστηκε η πολιτική έκδοση. Δυο ανασχεδιασμοί έγιναν στο αυτοκίνητο το 1997 και 2003 που συνοδεύτηκαν με νέους κινητήρες διαθέσιμους.

Land Rover Defender (1948-16)




To Defender είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν γίνει θρύλος για τις ικανότητες του εκτός δρόμου. Βγήκε στην παραγωγή τον Απρίλιο του 1948, και από τότε έχει αλλάξει πολλά ονόματα. Το αρχικό του όνομα ήταν Land Rover 90 και 110, ανάλογα με το μήκος του μεταξονίου του. Η παραγωγή του τερματίστηκε τον Ιανουάριο του 2016. Και στην περίπτβση του Defender το μοντέλο έχει υποστεί μερικούς ανασχεδιασμούς και έχει αξοπλιστεί με σύγχρονους κινητήρες. 

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...