23 Φεβ 2017

Video: Ποιό είναι το αυτοκίνητο με την καλύτερη οδική συμπεριφορά στον κόσμο τη δεκαετία του '90;

Όταν κοιτάμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου η ματιά μας πάντα πέφτει στην ιπποδύναμη, επιτάχυνση από 0-100 και την τελική ταχύτητα. Τι μας λένε όμως τα νούμερα αυτά για την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου; Έχουν πάντα τα γρηγορότερα, ακριβότερα και δυνατότερα αυτοκίνητα την καλύτερη οδική συμπεριφορά; Ας πάμε να δούμε 2 video από τη φημισμένη αγγλική σειρά του BBC Top Gear όπου ανατρέπονται όλα όσα ξέραμε ή νομίζαμε ότι ξέραμε..

Έτσι, κάπου το 1997 ή 98 ο Jeremy Clarkson μέσα από την εκπομπή Top Gear αποφάσισε να ανακαλύψει ποιό είναι το αυτοκίνητο με την καλύτερη οδική συμπεριφορά στον κόσμο.  Έτσι μάζεψε την αφρόκρεμα των τότε αυτοκινήτων και έκανε με τη βοήθεια δυο οδηγών αγώνων αυτοκινήτου ένα μεγάλλο τεστ. 
Τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν ήταν τα παρακάτω:

Ferrari 355
Ferrari 550
Porsche 911
Honda NSX
Nissan Skyline
Mitsubishi 3000GT
Lotus Elise
BMW M3
VW Golf VR6
Peugeot 106 GTi

Μέσα από ένα εξοντωτικό τεστ το επιτελείο του Clarkson μαζί με τους 2 οδηγούς αγώνων απεφάνθη ποιά είναι τα τρία αυτοκίνητα με το καλύτερο κράτημα στον κόσμο. Ποιά από τα παραπάνω θα διαλέγατε εσεις; Ό,τι και να διαλέγατε μάλλον όμως θα πέφτατε έξω..
Τα αυτοκίνητα με την καλύτερη οδική συμπεριφορά στον κόσμο την δεκαετία του '90 είναι τα παρακάτω:

1. Ferrari 550
2. Peugeot 106 GTi
3. Lotus Elise

Κουφαθήκατε; Κι εμείς το ίδιο, ειδικά με το Peugeot 106 GTi στη δεύτερη θέση. Γνωρίζαμε ότι έχει άριστο κράτημα αλλά δεν πιστέυαμε ποτέ ότι θα κατατασσόταν σε τέτοια θέση σε αναμέτρηση με τέτοιου διαμετρήματος και αξίας αυτοκινήτων! Τρίτη επίσης, η Lotus Elise που επίσης είναι προσιτή και επίσης μπροστά από μεγαθήρια όπως η Porsche 911, Honda NSX Nissan Skyline Κλπ.
Αρκετά λόγια είπαμε, απολαύστε το τεστ αυτό σε δυο μέρη ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...