7 Ιουν 2017

Τα 10 καλυτερα γερμανικα αυτοκινητα ολων των εποχων

Οσο και να τα βαζουμε με τους Γερμανους και τη Μερκελ, δεν μπορουμε να αγνοησουμε το γεγονος οτι ο λαος αυτος της βορειας Ευρωπης εχει δημιουργησει αυτοκινητα που εχουν γραψει ιστορια με χρυσα γραμματα στην αυτοκινηση. Ας παμε να δουμε τα 10 καλυτερα γερμανικα αυτοκινητα που εχουν κατασκευαστει μεχρι τις μερες μας.


Οπως και σε αλλες λιστες που εχουμε δημοσιευσει κατα καιρους, δεν αρκουμαστε σε ενα απλο ψαξιμο στο διαδικτυο ουτε μονο στην προσωπικη μας προτιμηση στο carblogger.gr. Ψαχνουμε σε βαθος το θεμα και διαμορφωνουμε και την παρουσα λιστα με βαση πολλα και διαφορα αρθρα απο εγκυρες πηγες (οπως ηλεκτρονιμες εκδοσεις περιοδικων). Αρκετα τα λογια προχωραμε με την παρουσιαση.

1. VW Golf Mk1


To 1974 το Golf της 1ης γενιάς τάραξε τα νερά της μικρομεσαίας κατηγορίας με το σχήμα του, την οδική συμπεριφορά του, την ποιότητα, την εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων και στάθηκε σανίδα σωτηρίας για τη Volkswagen.

2. BMW E30 M3


Παρόλο που δεν ήταν το πρώτο δείγμα γραφής της σειράς Μ της BMW, η πρώτη M3 ήταν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο δρόμου στην πραγματικότητα και για πολλούς το καλύτερο αυτοκίνητο της σειράς Μ.

3. Porshe 911 Turbo


Η 911 Turbo ήταν το αυτοκίνητο που γέμισε τα όνειρα του κάθε εραστή της αυτοκίνησης την δεκαετία του '70 αλλά και του '80. Αξιόπιστη και παράλληλα απαιτητική στο δρόμο, έδωσε στην Porsche το κύρος που έχει σήμερα ως μάρκα παγκοσμίως.

4. Porshe 959



Η 959 ήταν το υπεραυτοκίνητο που καθιέρωσε τη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων στα σπορ αυτοκίνητα. Ήταν στην εποχή του το μοναδικό supercar που μπορούσε να οδηγηθεί στο όριο στην πίστα από έναν οδηγό αγώνων και την ίδια στιγμή να χρησιμοποιηθεί από έναν άπειρο οδηγό καθημερινά.

5. VW Beetle


Το αυτοκίνητο που έκανε παγκοσμίως γνωστό το όνομα της Volkswagen ;με εκατομύρια πωλήσεις παγκοσμίως, έγινε το σήμα κατατεθέν της αυτοκίνησης. Ξεχωριστό σχήμα, προσιτό και αξιόπιστο το Beetle αποτέλεσε το "αυτοκίνητο του λαού" και για δεκαετίες το best seller της Volkswagen.

6. Audi Quattro


Το Audi Quattro ήταν το αυτοκίνητο που ισωπέδωσε με τις νίκες του στους αγώνες και εισήγαγε παράλληλα την τετρακίνηση στα επιβατικά αυτοκίνητα. Η Audi κατά μεγάλο ποσοστό οφείλει το image της στο Quattro.

7. Mercedes Benz 300SL


Η 300SL είναι περισσότερο ένα έργο τέχνης παρά ένα αυτοκίνητο. Βασιζόταν στο αγωνιστικό W194 και ήταν πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του τόσο από τεχνολογικής, όσο και απο αισθητικής άποψης.

8. BMW M1


Το πρώτο γερμανικό αυτοκίνητο με κινητήρα στο κέντρο ήταν η Μ1 καθώς και το πρώτο της μαγικής σειράς Μ της BMW. Όταν ο ιταλικός σχεδιασμός του Giorgio Giugaro συνεργάστηκε με την γερμανική τεχνολογία, τότε προκύπτουν διμάντια όπως αυτό της Μ1.

9. Audi R8


Μπορεί η Μ1 να ήταν το πρώτο γερμανικό supercar με κινητήρα στο κέντρο, ήταν ωστόσο περιορισμένη η παραγωγή του (456 μονάδες). Το R8 όμως ήταν το κεντρομήχανο αυτοκίνητο που παράχθηκε μαζικά το 2006 και οι ικανότητες του στο δρόμο έφεραν σε σκέψεις τους Ιταλούς του Μαρανέλο και όχι όνο..

10.NSU Ro80


Το Ro80 που παρουσιάστηκε το..1967 χάραξε νέους δρόμους τόσο στον τομέα της αεροδυναμικής, της οδικής συμπεριφοράς σε σχέση με την άνεση στο δρόμο καθώς και στην ποιότητα κατασκευής του. Παράλληλα ήταν από τα ελάχιστα ευρωπαϊκά μοντέλα που διέθετε κινητήρα Wankel με πολύ ομαλή λειτουργία και καλές επιδόσεις.

Μπορεί να ξεχωρίσαμε 10 αυτοκίνητα ως 10 καλύτερα, υπάρχουν ωστόσο και αρκετά άλλα που συναντήσαμε στις λίστες που μελετήσαμε. Τέτοια είναι τα Opel GT, Mercedes 450SEL, Audi TT, Audi 100, BMW 2002 κλπ.


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...