11 Σεπ 2017

Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που συγκλόνισαν την αυτοκίνηση - Μερος 2o

Στο δεύτερο μέρος του άρθρου μας (το πρώτο μέρος θα το βρείτε εδώ και το τρίτο εδώ) συνεχίζουμε εδώ στο carblogger.gr να παρουσιάζουμε τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που συγκλόνισαν την αυτοκίνηση, και μάλλον έχουν ξεχαστεί.





1997: Κίνδυνος ανατροπής της Mercedes A-Class σε απότομους ελιγμούς




Το τεστ αποφυγής ταράνδου έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο το 1997, όταν η νέα τότε Mercedes A-Class ανατράπηκε κατά τη διάρκεια της δοκιμής στα χέρια του δημοσιογράφου Robert Collin από το σουηδικό περιοδικό Teknikens Varld.
Στην αρχή, η Mercedes δεν παραδέχτηκε ότι το νέο της "παιδι' A-Class έχει κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο σε ελέγχους ευστάθειας από άλλα περιοδικά, αποδείχθηκε η ελλειψη ευστάθειας του μοντέλου σε απότομους ελιγμούς.
Στη συνέχεια η Mercedes προέβει σε ανάκληση όλων των αυτοκινήτων που είχαν διατεθεί στην αγορά ως τότε προσθέτωντας σε αυτά σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESP, σκληρότερη ανάρτηση και χαμηλότερου προφίλ ελαστικά.
2000: Τα ελαστικά Firestone που καταστρέφονται στους τροχούς του Ford Explorer 



Το Ford Explorer αντικατέστησε το 1990 το Broncο που έπασχε από μεγάλο κίνδυνο ανατροπής. Το Explorer φορούσε τα ελαστικά της Firestone καθώς οι 2 εταιρίες είχαν σχεδόν 100 χρόνια συνεργασία.
Το 2000 ο εθνικός οργανισμός για την ασφάλεια στο δρόμο των ΗΠΑ (NHTSA) υπέδειξαν ότι το συγκεκριμένο ελαστικό έχει την τάση να κομματιάζεται σε υψηλές ταχύτητες στο συγκεκριμένο μοντέλο. Η Firestone τότε ανακάλεσε 6,5 εκατομύρια ελαστικά.


2009: Ανεξέλεγκτη επιτάχυνση στα μοντέλα της Toyota και της Lexus



Το 2009 ο υπεύθυνος κυκλοφορίας αυτοκινητοδρόμων της πολιτείας της Καλιφόρνια, έχασε τον έλεγχο του Lexus που οδηγούσε και από το ατύχημα έχασε τη ζωή του αυτός και η οικογένεια του. Κατά τη διερεύνηση του ατυχήματος βρέθηκε ότι το πεντάλ του γκαζιού σε μοντέλα της Toyota και Lexus είχε πιθανότητα να κολλήσει με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη επιτάχυνση, κάτι που γνώριζε ως εταιρία και δεν παραδέχθηκε αρχικά.
Το 2014 η εταιρία πλήρωσε το αστρονομικό ποσό των 1,2 δισεκατομυρίων δολαρίων ως πρόστιμο για να αποφύγει την ποινική δίωξη της 

Η συνέχεια στο τρίτο μέρος εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...