8 Οκτ 2017

Innocenti Mini: Η ιταλικη εκδοχη του γνωστου μας Mini!

Οσοι απο εσας εχετε αυτοκινητιστικες μνημες απο τη δεκαετια του '80, σιγουρα θα θυμαστε καποια μικρα χαριτωμενα αυτοκινητα εν ονοματι Innocenti..Ας θυμηθουμε την ιστορια του μοντελου ξεσκονιζοντας τις μνημες μας.

Απο το 1947, η Innocenti ειναι ενεργη σαν εταιρια παραγοντας αρχικα σκουτερ. Απο το 1961 εως το 1976, παρηγαγε το γνωστο σε ολους μας Mini υπο την αδεια της British Leyland Motor Corporation (BLMC).
Το 1974, η Innocenti παρουσιαασε την δικια της εκδοχη του Mini Cooper, το Innocenti Mini που συμφωνα με τις πηγες μας στο carblogger.gr, βασιζοταν στην πλατφορμα του αρχικου Mini με αμαξωμα σχεδιασμενο απο τον οικο Bertone.
Οι κινητηρες αρχικα ηταν αυτοι του Mini με κυβισμο 1 και 1,3 λιτρα.
Απο το 1976, η Innocenti αγοραστηκε απο την De Tomaso. Την ιδια χρονια λανσαριστηκε και η εκδοση Turbo de Tomaso του μοντελου που με κινητηρα turbo 75 ιππων αποτελεσε ενα ελκυστικο και συναμα οικονομικο μινι-GTI!



Το 1982 το αυτοκινητο αρχισε να εξπολιζεται με τον τρικυλινδρο κινητηρα του 1 λιτρου της Daihatsu σε ατμοσαφιρικη και turbo εκδοση του και αποτελεσε μια φθηνη και αξιοπιστη λυση καθως τα νεα μηχανικα του μερη ηταν πολυ πιο αξιοπιστα απο αυτα του Mini.
Το 1980 το αυτοκινητο υπεστει μια ανανεωση (facelift). Μια δευτερη ανανεωση ακολουθησε το 1990 που η Innocenti περασε στα χερια της Fiat. 


Το αυτοκινητο παραχθηκε μεχρι το 1996 εχοντας ολα αυτα τα χρονια μια αρκετα επιτυχημενη πορεια στην αγορα.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!

Πηγη: Wikipedia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...