12 Οκτ 2017

Τέλος εποχής για το Volkswagen Scirocco

Η Vokswagen τερματίζει την παραγωγή του Vokswagen Scirocco μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην αγορά. Σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα της εταιρίας, το Scirocco μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος από το στοκ αυτοκινήτων που υπάρχει, χωρίς να έχει την επιλογή να διαμορφώσει ο ίδιος το αυτοκίνητο του.

H Volkswagen λοιπόν πήρε την απόφαση να τερματίσει την παραγωγή του μοναδικού κουπέ αυτοκινήτου που έχει στην γκάμα της μετά από 10 χρόνια στην παραγωγή.
Η ιστορία του Scirocco αρχίζει από το 1974 που κυκλοφόρησε η 1η γενιά σχεδιασμένη από τον Giorgio Giugaro.


Βασιζόταν στο πάτωμα του Golf της 1ης γενιάς και έγινε μεγάλη επιτυχία πουλώντας μισό εκατομύριο αυτοκίνητα περίπου.
Η 2η γενιά του μοντέλου παρουσιάστηκε το 1981 και είχε πιο αεροδυναμικό στυλ και μεγαλύτερους χώρους κρατώντας ωστόσο τις βασικές γραμμές του μοντέλου, βασιζόταν επίσης στο πάτωμα του Golf της 1ης γενιάς, και παρέμεινε στην παραγωγή μέχρι και το 1992. Ο δυνατότερος κινητήρας του ήταν αυτός των 1,8 λίτρων και 139 ίππων που έδινε αρκετά καλές επιδόσεις στο αυτοκίνητο.


Η 3η γενιά του αυτοκινήτου δεν ονομάστηκε Scirocco αλλά.. Corrado. Βασιζόταν στην 2η γενιά του VW Golf, παράχθηκε από το 1988 έως το 1992 και είχε ειδική περιποίηση ως προς το στήσιμο της ανάρτησης. 


Ο δυνατότερος κινητήρας που εξοπλιζόταν ήταν ο VR6 των 2,9 λίτρων και 190 ίππων που έδινε ..φτερά στο αυτοκίνητο επιταχύνοντας το από 0-100 σε 6,9 δλ και του έδινε τελική 235 χλμ / ώρα.

Στη συνέχεια η Volkwagen για αρκετά χρόνια δεν είχε κάποιο εκπρόσωπο στην κατηγορία των κουπέ αυτοκινήτων μέχρι το 2006 που παρουσίασε το πρωτότυπο IROC που προετοίμαζε το έδαφος για τον ερχομό του νέου Scirocco. 


Έτσι γεννήθηκε η τελευταία γενιά του Scirocco που αποδείχθηκε ιδιαίτερα πετυχημένη.


Εξοπλισμένο με σύγχρονο εξοπλισμό ασφάλειας, είχε κοφτερή οδική συμπεριφορά και όμορφο σχεδιασμό γεμάτο καμπύλες. Η ισχυρότερη έκδοση R, είχε κινητήρα 2 λίτρων και 265 ίππων ήταν και είναι ικανή να προβληματίσει ακόμη και κάποια supercars στο δρόμο.
Δυστυχώς, στα σχέδια της Volkwagen δεν είναι η παρουσίαση κάποιας νέας έκδοσης του μοντέλου. Τα οικονομικά προβλήματα που επέφερε το dieselgate, ανάγκασαν την Volkswagen σε περικοπές σε ειδικά μοντέλα. Ας ελπίσουμε σε κάποια μελλοντική έκδοση του αγαπημένου μας Scirocco/

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...