8 Μαΐ 2023

Λάστιχα χαμηλής τριβής κύλισης: Πόσο ασφάλεια θυσιάζεις για 3% οικονομία;

 Διαλέξαμε 2 ελαστικά από ένα μεγάλο όνομα της αγοράς. Το Continental EcoContact 6 με δείκτη καυσίμου A και το Continental PremiumContact 7 με δείκτη καυσίμου C. Πώς τα πήγαν στις μετρήσεις ελαστικών του AutoΤρίτη Test Center; Πόσο ασφάλεια θυσιάζεις για 3% οικονομία στην τσέπη;

Ελαστικό με Fuel C Vs ελαστικό με Fuel A
Στο σήκουελ των test ελαστικών του AutoΤρίτη διαβάσατε πριν λίγες ημέρες την πρώτη premium «μονομαχία» ανάμεσα σε Bridgestone και Goodyear, παρακάτω σας έχουμε μία εσωτερική... κόντρα.
Επιλέξαμε δύο θερινά ελαστικά της ίδιας μάρκας (Continental). Και τα δύο ελαστικά έχουν δείκτη πρόσφυσης στο βρεγμένο A, όμως διαφέρουν στον δείκτη καυσίμου. Το ένα είναι C και το άλλο Α.
 Συγκεκριμένα, αξιολογούμε το Continental EcoContact 6 με δείκτη καυσίμου Fuel A και το Continental PremiumContact 7 με δείκτη καυσίμου Fuel C. Έχουν ίδια διάσταση (215/55 R17), ίδια επίπεδα θορύβου (71 dB), ίδιο δείκτη ταχύτητας (94V, 240 χλμ./ώρα).
Πόσο διαφορετικά αποτελέσματα έδωσαν στις μετρήσεις μας (elk test σε βρεγμένο και στεγνό, φρένα από τα 80 χλμ./ώρα σε βρεγμένο και στεγνό). Ακολουθούν οι απαντήσεις...

Διαβάστε περισσότερα στο www.autotriti.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...