7 Σεπ 2012

Der neue VW Golf VII ist hier!

Με άλλα λόγια, το νέο VW Golf έβδομης γενιάς είναι γεγονός! 
Αν και συνήθως δεν ασχολούμαστε με παρουσιάσεις νέων μοντέλων, εδώ θα κάνουμε μία εξαίρεση. Και αυτό γιατί το VW Golf είναι ένα αυτοκίνητο που έχει δημιουργήσει την κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback όταν πρωτοβγήκε το 1974, και επειδή είναι το τρίτο πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στην ιστορία της αυτοκίνησης.


Η αποκάλυψη του νέου μοντέλου έγινε το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου. Η παγκόσμια πρεμιέρα του θα γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Το νέο Golf φαίνεται ακόμη πιο στιβαρό σε σύγκριση με τον προκάτοχό του καθώς είναι λίγο πιο χαμηλό (30 χιλιοστά) και λίγο πιο φαρδύ (20 χιλιοστά) από αυτόν. Επιπρόσθετα, έχει 59 χιλιοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο, κάτι που σίγουρα θα συνεπάγεται καλύτερους χώρους για τους επιβάτες αλλά και περισσότερη σταθερότητα στο δρόμο. Συνολικά, οι διαστάσεις του είναι


Μήκος: 4.255  χιλιοστά .
Πλάτος: 1.799  χιλιοστά .
Ύψος: 1.452  χιλιοστά .
Μεταξόνιο: 2.637  χιλιοστά .


Ο χώρος αποσκευών είναι επίσης αυξημένος (πάντα σε σύγκριση με το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς) από τα 350 στα 380 λίτρα. Αντίθετα, το βάρος του αυτοκινήτου είναι μειωμένο στα επίπεδα του Golf της τέταρτης γενιάς. Αυτό θα ωφελήσει σίγουρα τις επιδόσεις αλλά και την κατανάλωση καυσίμου.



Το Golf VII βασίζεται στο νέο πάτωμα MQB (Modularer QuerΒaukasten) που θα τη μοιράζεται τόσο με τα Seat Leon και Audi A3 αλλά και με το μελλοντικό Scoda Octavia.
Όπως και στο Golf VI, ο βασικός κινητήρας θα είναι ο 1.2 TSI των 85 ίππων. Ωστόσο, το νέο Golf θα εξοπλίζεται και με μια σειρά από νέους κινητήρες σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ όπως ο 1.4 TSI με τους 140 ίππους και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων «cylinder on demand», ο 1.4 TSI των 180 ίππων καθώς και τρεις πιο ισχυροί πετρελαιοκινητήρες με 110, 150 και 180 ίππους. Επίσης, θα υπάρξει έκδοση φυσικού αερίου ισχύος 110 ίππων, αλλά και ένας βενζινοκινητήρας 1.4 με 122 ίππους, που θα καταναλώνει και βιοαιθανόλη.
Προσωπικά θα το περιμέναμε πιο τολμηρό σχεδιαστικά και θα θέλαμε κάποιες επιρροές από το κουπέ της VW το Scirocco.
Το νέο Golf λοιπόν, ρίχνεται στην αγορά τον Οκτώβριο από τη VW σε μια δύσκολη συγκυρία πανευρωπαϊκά, ελπίζοντας στην συνέχιση της επιτυχημένης πορείας των προκατόχων του.
Όσοι πιστοί της φίρμας και του μοντέλου προσέλθετε όχι μόνο για το νέο Golf, αλλά και γι' αυτό που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα διότι σίγουρα θα συνοδευτεί από γενναίες προσφορές!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...