12 Ιαν 2017

Ποιά ήταν τα καλύτερα μικρά αυτοκίνητα του 2016;

Η κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων έχει γίνει ωριμότερη από ποτέ. ΄Τα μικρά αυτοκίνητα προρφέρουν πλέον άνεση ασφάλεια επιδόσεις και ποιότητα που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκπροσώπους μεγαλύτερης κατηγορίας. Ποιά είναι όμως τα καλύτερα αυτοκίνητα του 2016; 




Τα αυτοκίνητα της μικρής κατηγορίας έχουν πλέον τη μερίδα του λέοντος και στην ελληνική αγορά αλλά κια στην ευρωπαική. Επιπλέον έχουν εκπροσώπους για κάθε βαλάντιο και γούστο: Από πολύ μικρά αυτοκίνητα πόλης όπως το Smart, premium όπως το Audi A1, μέχρι και μίνι SUV όπως το Mazda CX-3. Ποια από αυτά τα αυτοκίνητα διακρίθηκαν το 2016; Σύμφωνα με το βρεττανικό περιοδικό Auto Express η δεκάδα με τα καλύτερα μικρά, για το 2016 είναι η παρακάτω:

1. Volkswagen Polo

Ποιότητα μεγαλύτερης κατηγορίας, μεγάλη γκάμα κινητήρων, πρακτικό εσωτερικό με χαρακτηριστικά high tec είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Polo

2. MINI 

Η τρίτη γενιά του Mini εκτός από στυλ καθότι μεγαλύτερο από τις προηγούμενες γενιές παρέχει χώρους, νέους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες και πεντάθυρη έκδοση. 

3. Citroen C4 Cactus 

Το Cactus με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά ξεχωρίζει τονίζοντας ξανά την ξεχωριστότητα των μοντέλων της Citroen. Αν και θα λέγαμε ότι μάλλον είναι μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα της κατηγορίας, το Auto Express το κατατάσει στα μικρά. Όπως και να έχει το αυτοκίνητο ξεχωρίζει και για την ποιότητα του τους οικονομικούς κινητήρες του και την ποιότητα κατασκευής του

4. Skoda Citigo 

 Το Auto Express έχει βρεβεύσει το Citigo ως το αυτοκίνητο της χρονιάς στα αυτοκίνητα πόλης, οπότε παρόλη την πενταετή παρουσία του στην αγορά, κατέχει δίκαια μια θέση στην λίστα αυτή. ΄Παρόλο που δεν είναι από τα πιο trendy αυτοκίνητα σ΄τη μικρή κατηγορία, ξεχωρίζει για την χαμηλή τιμή, την πρακτικότητα και το χαμηλό κόστος χρήσης του.

5. Suzuki Baleno 

Το νέο Baleno δεν έχει καμία σχέση πέρα από το όνομα με το μοντέλο της Suzuki που παραγόταν 15 χρόνια πριν. Παρότι supermini, έχει εντυπωσιακό χώρο για τους πίσω επιβάτες, στυλ που ξεχωρίζει, ενδιαφέρον εσωτερικό, αν και δείχνει κάπως φθηνό. Επίσης κατάφερε μόνο τρια αστέρια στις δοκιμές του EuroNCAP.

6. Skoda Fabia 

H Fabia πάντα διακρινόταν σε τομείς όπως το vulue for money η πρακτικότητα και οι διαθέσιμοι χώροι. Στην τρίτη γενιά διατηρεί τα παραπάνω χαρακτηριστικά έχοντας επιπρόσθετα μια μεγάλη γκάμα διαθέσιμων κινητήρων.

7. Mazda 2 

Το Mazda 2, τα καταφέρενι αρκετά καλά με τον ανταγωνισμό της μικρής κατηγορίας. Όπλα του οι ανταγωνιστικοί πλέον χώροι, το στυλ και οι εντυπωσιακοί σε αποδοση νέοι κινητήρες Skyactiv της Mazda.
 
8. Ford Fiesta 

To Ford Fiesta δικαιώνει τον τίτλο του best seller στη Μεγάλη Βρεττανία καθώς διακρίνεται για την κοφτερή οδική του συμπεριφορά, τους δυνατούς και οικονομικούς κινητήρες της σειράς Ecoboost παρόλο που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε χώρους τα καλύτερα σουπερμίνι.

9. Vauxhall Corsa 

Παρόλο που το νέο Corsa βασίτηκε στην πλατφόρμα της προηγούμενης γενιάς, βελτιώθηκε σχεδόν σε κάθε τομέα έχοντας επιλέον αρκετούς άσσους στο μανίκι του όπως τους νέους τρικύλινδρους turbo κινητήρες και την καλή οδική του συμπεριφορά και την καλή σχέση value for money
 
10. Mazda CX-3 

Το νέο CX-3 μίνι SUV της Mazda αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση της εταιρίας στην κατηγορία. Έχοντας ως βάση το 2, κληρονομεί τους καλούς χώρους χώρους και την οδική συμπεριφορά του. Κρίμα που η Mazda δεν αντιπροσωπεύεται πλέον στη χώρα μας.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...