21 Φεβ 2017

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με στυλ και με 2-3000 ευρώ! Απίστευτες επιλογές!

Όταν κάποιος έχει χρήματα, και θέλει να αγοράσει ένα στυλάτο αυτοκίνητο, μπορεί να προτιμήσει ένα από τα trendy νέα μοντέλα που συναντάμε καλογυαλισμένα στις βιτρίνες των αντιπροσωπειών όπως τα Fiat 500, BMW Mini, Alfa Romeo MiTo και Giulietta, Mazda MX5, VW Beetle, Nissan Juke, Toyota IQ, Smart ForTwo κλπ. Τι γίνεται όμως όταν τα χρήματα είναι λίγα; Σε προηγούμενα μας άρθρα ασχοληθήκαμε με στυλάτα αυτοκίνητα των 1000 ευρώ και των 1000-2000 ευρώ. Σ' αυτό θα ανεβάσουμε τον πήχη και θα παρουσιάσουμε τις επιπλέον επιλογές που έχει κανείς με 2-3 χιλιάρικα στην τσέπη!




Εδώ που τα λέμε, ανεβάζοντας τον πήχη των διαθέσιμων χρημάτων στα 3000 ευρώ, ο υποψήφιος αγοραστής έχει πληθώρα επιλογών σε αντίθεση με τις δυο προηγούμενες κατηγορίες τιμών (εως 1000 ευρώ και 1000-2000 ευρώ), καθώς υπάρχουν διαθέσιμα πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα που μέχρι πρόσφατα ήταν στην παραγωγή. Δυσκολευτήκαμε πολύ να ξεχωρίσουμε στο carblogger.gr μια λίστα από τα άκρως ελκυστικά από άποψη στυλ αυτοκίνητα λόγω αυτής της πληθώρας,  Θεωρούμε ωστόσο ότι τα καταφέραμε!


Ενημέρωση 19/2/2019


BMW 520i Ε39 (1995-02)



Η σειρά 5 της BMW με κωδικό E39 που παράχθηκε από το 1995 ως το 2002, ξεχωρίζει με το στυλ της ακόμη ανάμεσα και στα μεσαία premium αυτοκίνητα. Ισορροπημένες αναλογίες και μια αρχοντιά που ακόμη και σήμερα τραβάει τα βλέμματα. Επιπρόσθετα, ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που λάνσαρε τους κυκλικούς φωτεινούς δίσκους μέσα στους προβολείς το οποίο έγινε και μόδα μετέπειτα. Εκτός από το στυλ η BMW 520i με τον κωδικό Ε39, έχει χαρακτηριστεί από τον ειδικό τύπο ως "το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο" στην εποχή της! Κράτημα, άνεση,  ποιότητα, χώροι και επιδόσεις σε υπερθετικά επίπεδα! Το αρνητικό του είναι..ο κυβισμός του κινητήρα του που αρχίζει από 2,0 λίτρα κάτι που συνεπάγεται τσιμπημένα τέλη κυκλοφορίας.
 
BMW σειρά 3 e46 compact (2001-05)




Η BMW compact βασίζετσι στην αντίστοιχη sedan έκδοση της σειράς 3, έχει ωστόσο το δικό της στυλ! Σπορ γραμμή, μπροστινή επιθετική όψη που χαρακτηρίζεται απο τους παραδοσιακους για BMW διπλούς προβολείς με ιδιαίτερη σχεδίαση ωστοσο. Η πίσω όψη της ξεχωρίζει επίσης με την hatchback γραμμη, την ενσωματωμενη διακριτικη αεροτομή στην 3η πόρτα και τον ξεχωριστο σχεδιασμο των πισω φωτων. Η συγκεκριμενη BMW ειναι επισης ξεχωριστη καθως συνδυαζει τη σπορ γραμμη της φιρμας παραλληλα με την πρακτικοτητα ενος hatchback. Οι τιμες που μπορει κανεις να βρει μια μεταχειρισμενη BMW e46 compact αρχίζουν απο τις 3000 ευρω περίπου.

Citroen C2 (2003-09)



Το μικρό C2 παραδίδει μαθήματα στυλ καθώς ξεχωρίζει με το σπορτιβ σχήμα του παρόλο το μικρό μήκος του (3,6 μέτρα). Μοναδικά χαρακτηριστικά του οι μπροστινοί προβολείς και το πίσω πλευρικό παράθυρο πο δεν ακολουθεί τη γραμμή του μπροστινού! Οι κινητήρες αρχίζουν από τα 1,1 λίτρα και φτάνουν στην έκδοση VTS στα 1,6 λίτρα και 125 άλογα που είναι ικανή να στείλει "αδιάβαστα" πολύ δυνατότερα αυτοκίνητα!

Citroen C3 mk1 (2002-09)




To C3 ήταν μια μικρή επανάσταση για τη Citroen καθώς ήταν το πρώτο αυτοκίνητο γι αυτήν μετά από πολλά χρόνια που είχε το ιδιαίτερο χρώμα της φίρμας. Ήταν για τη Citroen η νέα παρουσία της στην κατηγορία των σουπερμίνι την δεκαετία του '00. Το αυτοκίνητο είναι πολύ χαριτωμένο , δεν μοιάζει με κάνένα άλλο αυτοκίνητο σουπεμίνι και έχει σαφείς επιρροές από το 2CV! Οι κινητήρες αρχίζουν από τα 1,1 λίτρα.

Citroen C4 Coupe (2004-10)



Το σχήμα του C4 έχει μια "αύρα" από παλιότερες ριζοσπαστικές Citroen όπως οι GS και CX και αυτό σε συνδυασμό με το σφηνοειδές αμάξωμα της την κάνει να ξεχωρίζει σαν τη "μύγα μες το γάλα". Οι κινητήρες αρχίζουν από τα 1,4 λίτρα, αλλά για καλύτερες επιδόσεις, προτιμότερος είναι αυτός  των 1,6 λίτρων

Daihatsu Terios Mk1


Η πρώτη γενιά του Terios συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία. Πρώτον καλύπτει τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού σε αυτοκίνητα τύπου SUV και παράλληλα έχει κινητήρα 1,3 λίτρων που συνεπάγεται χαμηλά τέλη και κατανάλωση. Δεύτερον έχει την μνημειώδη ιαπωνική αξιοπιστία άσσο στο χαρτί του. Από την άλλη, αρνητικό σημείο αποτελεί το υψηλό κέντρο βάρος που το κάνει ασταθές και σχετικά εύκολα ανατρεπόμενο. Οι τιμές του ως μεταχειρισμένο αρχίζουν από 3000 ευρώ περίπου

Daihatsu YRV


Το YRV εχει ενα πολυ ενδιαφέρον στυλ σαν μινι MPV καθως εχει σφηνοειδη γραμμη, παρμπριτζ με πολυ μεγαλη κλιση-σχεδόν ίδια με αυτη του καπω- και δεν μοιαζει με κανενα αλλο αυτοκινητο. Περα απο το στυλ, στα ατου του αυτοκινητου συγκαταλεγονται ο κινητηρας 1,3 λιτρων της Toyota και η ιαπωνικη καταγωγη του που συνεπαγεται αξιοπιστια.

Fiat barchetta (1995-02)


Το cabrio αυτοκίνητα πάντα ασκούσαν μια ιδιαίτερη γοητεία και ήταν ξεχωριστά. Το Barchetta που είναι μάλιστα σχεδιασμένο από τον συμπατριώτη μας Αντρέα Ζαπατίνα σαφώς επιβεβαιώνει τον παραπάνω κανόνα. Εκτός από χαριτωμένο το Barchetta είναι ποιοτικό και αξιόπιστο με καλή οδική συμπεριφορά.

Ford Focus mk1 (1998-04)



Παρόλο που κυκλοφόρησε σε χιλιάδες αυτοκίνητα στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, το Focus της πρώτης γενιάς συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα στυλ που συναντάμε σε πολλά μεταγενέστερα αυτοκίνητα. Οι κινητήρες αρχίζουν από τα 1,4 λίτρα ο οποίος είναι οριακός για το αμάξωμα. Για καλύτερες επιδόσεις, προτιμότερος είναι ο 1,6 λίτρων


Honda CRV mk1 (1995-01)



Το όμορφο SUV της Honda συνδύαζε χώρους, εκτός δρόμου δυνατότητες (περιορισμένες όμως) και τηρουμένων των αναλογιών οικονομία στο καύσιμο καθώς η τετρακίνηση δεν ήταν μόνιμη! Το αρνητικό του είναι..ο κυβισμός του κινητήρα του που αρχίζει από 2,0 λίτρα κάτι που συνεπάγεται τσιμπημένα τέλη κυκλοφορίας.

Land Rover Freelander mk1 (1997-06)


Ακόμα ένα όμορφο SUV με έξυπνες διχρωμίες που πλέον μπορεί να βρεθεί σε πολύ ελκυστική τιμή. Το ατού του σε σύγκριση μετα υπόλοιπα SUV της λίστας είναι ότι οι κινητήρες ξακινούν από τα 1,8 λίτρα

Mazda MX-5 mk2 (1998-05)




Τα λόγια είναι περιττά για το στυλ της δεύτερης γενιάς του MX-5 που έκανε προσιτά τα roadster αυτοκίνητα δίνοντας απλόχερα φινέτσα και οδηγική ευχαρίστηση. Οι κινητήρες αρχίζουν απο τα 1,6 λίτρα αλλά για να επιβεβαιωθεί ο σπορ χαρακτήρας του αυτοκινήτου προτιμήστε τον 1,8.


Mercedes-Benz A-Class (1997-04)


Όλες οι Mercedes ασκούν ιδιαίτερα στους Έλληνες καταναλωτές μια μαγική..έλξη! Η A-Class ειδικά, για πρώτη φορά στην ιστορία της φίρμας με το αστέρι έβγαλε στην παραγωγή ένα προσθιοκίνητο πολυμορφικό σουπερμίνι με χώρους μιας κατηγορίας επάνω και..διαστημικό στυλ ενός όγκου που την έκανε αλλά και σήμερα την κάνει αν μη τι άλλο να ξεχωρίζει. Διαθέσιμη με κινητήρες που αρχίζουν από τα 1,4 λίτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχετε αποκλείσει την αγορά δίλιτρου μεταχειρισμένου; Ξανασκεφτείτε το!


Mercedes Benz SLK (1996-04)




Το πρώτο κουπέ κάμπριο αυτοκίνητο με μεταλλική οροφή ανήκει σίγουρα στην SLK που εντυπωσίασε τους πάντες όταν παρουσιάστηκε. Βέβαια τότε κόστιζε και όσο ένα διαμέρισμα, τώρα όμως οι τιμές της αρχίζουν από 3000 ευρώ! Το αρνητικό τιυ αυτοκινήτου είναι..ο κυβισμός του κινητήρα που αρχίζει από 2,0 λίτρα κάτι που συνεπάγεται τσιμπημένα τέλη κυκλοφορίας.
 
Mg MGF (1995-02)


Το MGF είναι ένα σπορ ρόουντστερ με κινητήρα στο κέντρο, θυμίζοντας τις δοξασμένες εποχές της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το στυλ δεν του λείπει καθώς έχει χαμηλό σφηνοειδές αμάξωμα με ελλειψοειδείς προβολείς και πλευρικές εισαγωγές μαρτυρώντας την τοποθέτηση της μηχανής στο κέντρο. Οι κινητήρες είναι 1,6 και 1,8 λίτρων και άρα δεν υπάρχει ο πονοκέφαλος των εξωπραγματικών τελών κυκλοφορίας των δίλιτρων.

Nissan Micra mk3 (2002-10)





Οι σχεδιαστές του Nissan Micra ρίσκαραν στην τρίτη του γενιά και μάλλον δικαιώθηκαν. Το ασυνήθιστο σχήμα του δείχνει όμορφο και καταφέρνει να ξεχωρίζει δείχνοντας σύγχρονο και μέσα στην εποχή.Οι κινητήρες αρχίζουν από τα 1,2 λίτρα που παραδόξως δίνουν στο αυτοκίνητο ασυνήθιστα καλές επιδόσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσιτά κουπέ αυτοκίνητα της δεκαετίας του '90

Opel Astra Bertone (2000-06)



Ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος Bertone κατάφερε να μεταμορφώσει το αδιάφορο Astra σε ένα ενδιαφέρον κουπέ! Οι όμορφες αναλογίες του το κάνουν ελκυστικό ακόμα και σήμερα. Οι κινητήρες αρχίζουν από τα 1,6 λίτρα αλλά για πραγματική σπορ αίσθηση συνίσταται ο 1,8.

Peugeot 206 CC (2001-07)




Μπορεί η Nercedes SLK να είναι το πρώτο coupe-cabriolet που παρουσιάστηκε, το πρώτο ωστόσο  προσιτό αυτοκίνητο του είδους, ήταν το 206CC! Πανέμορφο, μεταμορφωνόταν από κουπέ αυτοκίνητο σε κάμπριο με το πάτημα ενός κουμπιού! Λόγω του ότι έκανε θραύση στη χώρα μας υπάρχουν πάρα πολλά μοντέλα διαθέσιμα. Οι κινητήρες αρχίζουν από τα 1,6 λίτρα. Με τον κινητήρα αυτόν το αυτοκίνητο έχει αρκετά καλές επιδόσεις.


Peugeot 406 Pininfarina (1997-03)





Το πανέμορφο κουπέ της φωτογραφίας ακούει στο όνομα 406 coupe και είναι ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν ποτέ. Μπορεί οι επιδόσεις του να μην φέρνουν ρίγος, ωστόσο θα πιάσετε τον εαυτό σας να το χαζεύει πάντα μερικές στιγμές αφού το παρκάρετε. Δικό σας από 2500 ευρώ περίπου σύμφωνα με τις αγγελίες μεταχειρισμένων. Το αρνητικό του είναι..ο κυβισμός του κινητήρα του που αρχίζει από 2,0 λίτρα κάτι που συνεπάγεται τσιμπημένα τέλη κυκλοφορίας.

Renault Megane mk2 (2002-09)


Το Megane της δεύτερης γενιάς ή θα το λατρέψεις ή θα το μισήσεις! Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει αδιάφορο λόγω του ιδιόμορφου σχεδιασμού των..οπισθίων του. Γι αυτό και συγκαταλέγεται στη λίστα μας. Οι κινητήρες αρχίζουν από τα 1,4 λίτρα.

Rover Streetwise (2003-05)




To Streetwise ήταν μια συμπαθητική προσπάθεια της Rover να τονώσει τις πωλήσεις του Rover 45. Τηρουμένων των αναλογιών κατάφερε να κάνει το Rover 25 να δείχνει πιο..περιπετειώδες τονίζοντας τα φτερά και παίζοντας με διχρωμίες και στοιχεία που τα συνατάμε σε SUV μοντέλα.


Smart ForFour mk1 (2004-06)




Το Smart Forfour της πρώτης γενιάς στα μάτια ενός αδαή σίγουρα θεωρείται τρέχον μοντέλο καθώς το "παιχνιδιάρικο" στυλ του στα πρώτυπα του ForTwo, το κάνει να δείχνει επίκαιρο για πολύ καιρό ακόμα, καθώς το συνατάμε ακόμη και στα τρέχοντα μοντέλα! Οι κινητήρες αρχίζουν από τα 1,3 λίτρα και κινούν αρκετά ζωηρα το αμάξωμα.

Smart Fortwo Mk1 (1998-07)




To Smart Fortwo της 1ης γενιάς ήταν μια πραγματική επανάσταση για την αυτοκίνηση! Με μήκος κάτω των 3 μέτρων χωρούσε παντού και μπορούσε να κινηθεί μέσα στην πόλη με απίστευτη άνεση, οικονομία και φυσικά στυλ! Εκτός από την πολύ καλή παθητική ασφάλεια για το μέγεθός του, αποτελεί φορολογικό ατού καθώς διαθέτει κινητήρα 600 κ.εκ που πληρώνει τέλη κυκλοφορίας..μοτοσυκλέτας! Δικό σας ως μεταχειρισμένο σε τιμές αγοράς που κυμαίνονται στα 3000 ευρώ.

Seat Ibiza Mk3 (2002-08)




To Seat Ibiza της 3ης γενιάς είχε ένα ξεχωριστό σχήμα που το έκανε να διαφοροποιείται ευχάριστα όχι μόνο μεταξύ των άλλων δυο αδελφών μοντέλων (Skoda Fabia, VW Polo), αλλά και των άλλων σουπερμίνι του ανταγωνισμού. Το σχεδιασμένο από τον Ιταλό Valter Da Silva διέθετε ένα εξαιρετικά σφηνοειδές σχήμα με οπίσθια που θυμίζουν την Alfa Romeo 147 και μπροστινό μέρος με έντονα νεύρα που προέβαλλε το λογότυπο της φίρμας. Ιδιαίτερα με τις ζάντες αλουμινίου των 16', το Ibiza καταφέρνει και γυρίζει κεφάλια ακόμη και σήμερα, Οι τιμές του στην αγορά μεταχειρισμένου αρχίζουν λίγο επάνω από 2000 ευρώ περίπου.


Suzuki Jimny Μκ1




To Jimny εκτός από το γεγονός ότι έχει αποδείξει την αξία του ως αυτοκίνητο στην αγορά μένοντας στην παραγωγή...20 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για την εμφάνιση του, όσο και για τις εκτός δρόμου ικανότητες του. Διακό σας με τιμές που αρχίζουν από 3000 ευρώ περίπου.


Toyota RAV 4 mk1 (1994-00)




Από τα πρώτα SUV, to RAV-4 ξεχωρίζει για το στυλ του αλλά και για την κοφτερή οδική του συμπεριφορά. Το αρνητικό του είναι..ο κυβισμός του κινητήρα του που αρχίζει από 2,0 λίτρα κάτι που συνεπάγεται τσιμπημένα τέλη κυκλοφορίας.
 

Toyota Yaris mk1 (1999-05)


Το σχέδιο του πατριώτη μας Σωτήρη Κωβού, δείχνει ακόμα φρέσκο καθώς έχει όλα αυτά τα στοιχεία που συναντάμε στα σύγχρονα μικρά και σουπερμίνι αυτοκίνητα. Άσσος στο μανίκι του Yaris είναι επίσης και η ιαπωνική αξιοπιστία του αυτοκινήτου. Οι κινητήρες αρχίζουν από το 1 λίτρο που παραδόξως μπορεί να κινήσει σχετικά ζωηρά το αυτοκίνητο.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...